• Головна
  • У Тернополі навіки зупинилося серце похресника Степана Бандери (ФОТО)
15:14, 24 квітня

У Тернополі навіки зупинилося серце похресника Степана Бандери (ФОТО)

У Тернополі навіки зупинилося серце похресника Степана Бандери (ФОТО)

Сьогодні, 24 квітня, на 74 році життя в Тернополі нестало похресника Степана Бандери, духівник і виховника Спілки Української Молоді, отця Романа Мірчука.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Ukrainian Youth Association - CYM Global.

Народився отець Роман у Німеччині, в Мюнхені 13 вересня 1950 року в сім’ї політичного діяча та історика Петра Мірчука. У 1952 році з родиною переїхав до Америки, оселився у Філадельфії. В юнацьких роках доєднався до Спілки Української Молоді.

"Роман Мірчук був членом Центральної (Світової) Управи СУМ (1973-1978 рр.) та Крайової Управи СУМ в Америці, редактором сумівських сторінок у пресі. У 1977 році здобув ІІІ ступінь Дружинника-Суспільника СУМ. У 1976 році прийняв ієрейські свячення в Філадельфійській архиєпархії УГКЦ, де служив 35 років на різних парафіях і у відділі катехизації молоді", - йдеться у дописі.

У 90-их роках отець вирушає в Україну де з 1994 по 1999 рік працює віце-ректором Львівської духовної семінарії Святого Духа. Відзначаючи діяльність та досягнення протоієрея Романа Мірчука, Глава УГКЦ Блаженніший Мирослав-Іван кардинал Любачівський у червні 1997 року йменував Його "митрофорним протопресвітером". По поверненню в 1999 році до США о. Роман став до душпастирської праці в церкві св. Миколая у Вільмінґтоні, Делавер і церкві св. Василія в Чесапік Ситі, Мериленд. Був парохом в церкві Св. Івана Хрестителя у Виппані де розпочав проект побудови нового храму та українського культурного центру, відкритих, відповідно, у 2006 та в 2013 роках. У липні 2015 о.Мірчук вернувся в Україну щоб розпочати тут служіння у греко-католицькій парафії м.Миколаїв, а згодом – в м.Одеса Одеського екзархату УГКЦ. З того часу, крім душпастирської діяльності, о.Роман дієво долучався до проведення Всеукраїнських благодійних таборів СУМ для дітей українських бійців та вимушених переселенців зі Сходу, забезпечуючи їх духовною опікою та підтримкою, брав участь у крайових таборах і заходах СУМ в Україні. У 2018 році Світовий Конґресу Українців підтримав ініціативу Світової Управи СУМ та нагородив о.Мірчука своєю найвищою відзнакою - медаллю св.Володимира Великого, вшанувавши Його довголітню та жертовну працю на славу Бога й України та особливий внесок у розвиток українського життя в діаспорі, становлення і розбудову Української Держави. Останні місяці свого земного шляху отець Роман провів у Тернополі на рідній Українській землі. Тут Він і відійшов до вічності, у спокої, мирі та молитві, оточений опікою духовних сотрудників та увагою друзів-сумівців.

"Сьогодні ми молимося за упокій душі отця Романа Мірчука, мудра наука і добре пастирське слово, міцна віра і тверді настанови якого були життєвим дороговказом для багатьох поколінь членів СУМ. Молимося і віримо, що приклад Його життя і служіння надихатиме інших жити за Божими заповідями та любити Україну. А, отже – місія отця Романа не закінчується із завершенням Його земного буття", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#степана #бандери #племінник #помер #тернопіль
ТОП новини
"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація
"Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?
"Мобілізація українців із інвалідністю з 1 травня, названо перелік захворювань": повістки, ТЦК і скасування відстрочки
"Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?
Оголошення
live comments feed...