Український безпілотник дістався військового аеродрому «Балтімор» у Воронежі, пишуть російські ЗМІ з посиланням на джерела. Цілями були винищувачі та бомбардувальники, які атакують українські міста. Внаслідок атаки деякі з них можуть бути пошкоджені або знищені.

Губернатор регіону Гусєв повідомив, що «на території Воронезької області черговими засобами ППО знищено БПЛА». Постраждалих та руйнувань нібито немає, але ми знаємо, що збивати українські дрони РФ любить своїми літаками, аеродромами, нафтобазами та іншими об’єктами. Це військове летовище розташоване у Воронежі в Радянському районі міста поблизу мікрорайону Тінистий та дачних кооперативів Ближні сади й Дальні сади.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, Балтимор активно використовується ПКС РФ для завдання авіаударів по території України. На аеродромі базуються винищувачі-бомбардувальники Су-34. На аеродромі дислокується 47-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк 105-ї змішаної авіаційної дивізії 6-ї армії ВПС та ППО Західного військового округу (літаки Су-34). Він використовується ВКС РФ для завдання авіаударів по території України. Знищення цих літаків значно допоможе українській армії на полі бою. Також Україна розширює горизонт атак на аеродроми РФ.

«Росіяни використовують велику кількість аеродромів. У них є аеродроми в Курській, Бєлгородській, Брянській, Ростовській областях. Але не всі вони пристосовані для стратегічної авіації. Наприклад, для літаків Ту-22Мз або Ту-95МС, які використовують для запуску ракет Х-101 та Х-22, тобто ракет великого радіусу дії, є обмежена кількість аеродромів. Це аеродром Енгельс-2, Українка (розташований за декілька тисяч км від кордону з Україною), Оленья та інші. Тобто ці аеродроми призначені саме для тактичної авіації, – розповів військовий експерт Олександр Коваленко. Те, що атаки на аеродроми продовжуються позитивний знак, який означає лише одне — авіації РФ скоро не буде у нашому небі.