StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Штраф до 20 тисяч євро: чому в Німеччині не можна збирати гриби в лісі

24 квітня 2024, 15:47оновлено 25 квітня, 17:17
129998
Мешканці Німеччини здебільшого не ходять по гриби до лісу надаючи перевагу супермаркетам. Главред з'ясував, чому в Німеччині штрафують за збирання грибів.
Штраф до 20 тисяч євро: чому в Німеччині не можна збирати гриби в лісі
Чому в Німеччині не можна збирати гриби в лісі - штраф до 20 тисяч євро / Колаж Главред, фото: УНІАН

У Німеччині збирання грибів регулюється законом і має свої особливості. Збирати гриби у лісі можна лише з дозволу власника лісової ділянки, яка може бути державною, приватною або комунальною. Також існують деякі обмеження щодо кількості грибів, які можна зібрати за один раз. Крім того, важливо знати, які види грибів можна збирати, а які є отруйними або охороняються законом. Про це йдеться у матеріалі "Deutsche Welle".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві звичаї та закони різних країн Європи та світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 100 євро: чому в Бельгії не можна грати в сніжки.

Чому в Німеччині не можна збирати гриби та за що можна отримати штраф

У матеріалі зазначається, що порушення правил збирання грибів може призвести до серйозних штрафів, які можуть досягати кількох тисяч євро. Наприклад, перевищення дозволеної кількості може бути покарано штрафом. Також важливо дотримуватися етичних правил збирання грибів, щоб не завдавати шкоди лісовому екосистемі.

Про подібне правило детальніше у своєму Tik-Tok розповіла українка під ніком "anastasiia220".

У своєму відео вона зазначає, що у більшості федеральних земель Німеччини добова норма грибів, які можна назбирати у лісі, становить від 1 до 2 кілограмів на 1 людину.

"За збір надто великої кількості грибів можна отримати штраф до 5 тисяч євро", - вказує українка.

Дивіться відео про те, скільки грибів за 1 раз можна зібрати в Німеччині:

@anastasiia220 ?Німечинна ?????? Pilze in Deutschland Добова межа грибів, які можна зібрати у лісі, становить від 1 до 2 кілограмів на людину. Перевищення цієї норми суворо карається, оскільки це пов’язано з порушенням положень про охорону природи, та вважається крадіжкою. #гриби#осінь#pilze#pilzesammeln#deutschland♬ Flashbacks - Inna

Крім того, в сюжеті німецького телебачення зазначається, що в Німеччині росте біля 6 тисяч видів грибів, але лише декілька сотень з них - їстівні.

"Рідкісні види грибів можна збирати виключно в мінімальних кількостях - на 1-2 порції готової страви", - зазначають журналісти.

Також, в Німеччині існує заборона на продаж грибів без відповідного дозволу, саме тому більшість німців ходить по гриби не до лісу, а в магазин.

Дивіться відео про те, які є правила для збору грибів в Німеччині:

Що відомо про Deutsche Welle (DW)

Deutsche Welle (досл. укр. "Німе́цька хви́ля") — німецька державна радіостанція та телеканал, яка мовить на закордоння. Член суспільно-правового телерадіоконсорціуму ARD. Правління розміщене в Бонні, телевізійний підрозділ DW-TV розташований у Берліні. Німецька хвиля транслює радіо- й телепередачі, а також має інтернет-пропозиції тридцятьма мовами, зокрема й українською, повідомляє Вікіпедія.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві закони та правила в інших країнах світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 1000 євро: чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22:00.

В Німеччині вирішальне значення в питанні збору грибів має відповідний Закон про федеральні ліси (LWaldG). Тут викладено керівні принципи, застосовні в кожній окремій федеральній землі. З одного боку, йдеться про певні обсяги, які можна збирати, але є також положення про те, що в певні лісові масиви взагалі не можна заходити.

Наприклад лісовий закон землі Баден-Вюртемберг говорить: "Збір лісових плодів і рослин (§40): Кожному дозволяється збирати лісові плоди, підстилку і деревину в обсязі, звичайному для даної місцевості, а також брати лісові рослини, такі як квіти і трави, що не перевищують пучка. Збір повинен проводитися з обережністю. Зняття гілок з лісових дерев і чагарників у кількості, не більшій за в'язанку для рук, не карається. Це не стосується видалення гілок лісових культур і верхівкових пагонів, а також викопування лісових дерев і чагарників", - йдеться в документі.

Де заборонено збирати гриби в Німеччині

За даними сайту bussgeldkatalog.org, до заборонених зон у Німеччині належать:

  • Усі території, які використовуються для ведення лісового господарства або де проводиться полювання.
  • Природні заповідники та пташині заказники.
  • Території, доступ до яких заборонено знаками або огорожами.

Штрафи за збір грибів в Німеччині

Зазначається, що розмір штрафу вираховується відповідно до кількості порушених правил щодо збору грибів. Саме тому,

Перш ніж вирушати на збір грибів в Німеччині, варто зазначити, що деякі види грибів знаходяться під суворим захистом і їх збирати заборонено - за такі дії розмір штрафу може суттєво зрости.

  • Баден-Вюртемберг: зазвичай до 2500 євро, але в особливо серйозних випадках може бути збільшено до 10 000 євро.
  • Берлін: до 10 000 євро.
  • Рейнланд-Пфальц: до 2 500 євро або до 10 000 євро в особливо важких випадках.
  • Бранденбург: до 20 000 євро.
  • Мекленбург-Передня Померанія: до 7 500 євро.
  • Тюрінгія: до 2 500 євро.
  • Саксонія: до 2 500 євро і до 10 000 євро в особливо важких випадках.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти