Журналіст та військовий оглядач Василь Пехньо розповів, що останнім часом кратно збільшилась кількість відеодоказів успішної роботи РСЗВ «Хімарс», які успішно атакують командні пункти та скупчення живої сили противника. На його думку, це може бути пов’язаним з тим, що до оголошення американського пакета допомоги ЗСУ берегли цінні снаряди, а зараз вони можуть максимально ефективно їх використати на полі бою, тому з’явилось багато успішних уражень.

Наприклад, з’явилось відео успішного ураження радіолокаційної станції, засобів ППО та командного пункту. Яскравий приліт зафільмували українські захисники

«Справді суттєво збільшилась кількість «Хімарсів». Ще раз висловлю свою думку, що це може бути розуміння від наших ракетників та артилеристів що зараз немає гострої потреби економити боєприпаси та можна відпрацьовувати ті цілі, які вже були верифіковані, оскільки американська допомога буде», — розповів журналіст.

Також українські прикордонники знищили ворожий командно-спостережний пункт, де перебувало багато окупантів. Аеророзвідники бригади «Сталевий кордон» знищили ворожий командно-спостережний пункт. У момент «скиду» в будівлі перебувала велика кількість окупантів. Втрати противника уточнюються, повідомили в ДПСУ. Також бійці Державної прикордонної служби України на одній із ділянок українсько-російського кордону знищили комплекс дальнього візуального спостереження “Муром-П”.

“За допомогою нього загарбники вели спостереження за певною ділянкою української території”, — зазначили прикордонники і опублікували відповідне відео.

На півдні ж Сили оборони знищили 113 окупантів і 7 одиниць озброєння та військової техніки противника. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

У командуванні зауважили, що Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Зокрема, за минулу добу отримано підтвердження, що в даному регіоні у противника стало менше на 3 одиниці автобронетехніки, 1 станцію радіоелектронної боротьби та 3 човни.