Українські військові не перестають дивувати своєю винахідливістю.

Цими вихідними 47-а механізована бригада Збройних Сил України відступала на схід від лінії фронту в районі села Очеретине на Авдіївському напрямку. У цей же час окупаційні сили проводили наступ і майже прорвалися через українські позиції, використовуючи ділянку місцевості, що слабо охороняється. Про це повідомляє Forbes.

За планом, 115-та механізована бригада Збройних Сил України мала зайняти позиції на лінії фронту, звільнені 47 мехбригадою. Однак цього не сталося. Як зазначає командир роти 47-ї мехбригади Микола Мельник, «деякі частини» не виконали своїх обов’язків. Російські розвідники та оператори дронів, які спостерігали за позиціями 47-ї бригади, очікували побачити у цих траншеях військовослужбовців зі 115-ї механізованої бригади.

«Натомість вони знайшли… нікого», — пише видання.

Для 30-ї мотострілецької бригади російської армії це був шанс проїхати залізничними коліями, що йдуть на захід від Авдіївки, і захопити вузький виступ, який на карті виглядає як ніж, що врізається в українську лінію оборони, але вона застрягла на півдорозі до Очеретино. Прорив росіян міг би зруйнувати українську лінію на захід від Авдіївки та змусити десятки тисяч українських військових відступати з Донецької області.

Ці вихідні, єдиною причиною, через яку окупанти не просунулися глибше в український тил, стало раптове розгортання і повторне приєднання до бойових дій 47-ї механізованої бригади, що відступає.

«Протягом останніх кількох днів росіяни трохи розширили свій виступ, але не просунулися. Наразі катастрофу для України запобігли», — написало видання.

Але битва все ще продовжується. Якщо окупанти зможуть перекинути резерви на виступ, вони, можливо, розширять наступ. Видання зазначило, що 90-та гвардійська танкова дивізія російської армії знаходиться неподалік і нині не воює. Якщо дивізія зможе посилити виступ, то це може ускладнити будь-яку українську контратаку.

Хорошою новиною для ЗСУ є те, що вони збираються отримати багато боєприпасів та велику нову партію М-2 для 47-ї механізованої бригади.