Якщо картопля посадити занадто рано, вона може довго просидіти в землі через нестійку погоду та похолодання.

Або ж картопля стане водянистою – через надто вологий та холодний ґрунт.

Урожай картоплі. Фото: Youtube
Урожай картоплі. Фото: Youtube

Щодо крайніх термінів, то вважається, що її потрібно посадити доти, коли повністю починають розпускатися листочки. Як правило, це початок травня. Найпізніший термін – весняний День Святого Миколая Чудотворця, 22 травня.

Для того щоб картопля уродила, слід дати їй більше простору, не садіть занадто густо, відстань між луками повинна бути не менше 30-40 см між лунками. А найоптимальніша відстань між рядками – 60-70 см.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Посадка картоплі. Фото: Youtube
Посадка картоплі. Фото: Youtube

Якщо картопля сильно проросла, це сповільнить її сходження або вона не зійде зовсім. Паростки довші за 3 см потрібно обламати. Якщо менше – краще не чіпати.

Приблизно за тиждень до посадки картоплю потрібно потримати у світі, щоб у ній накопичилися речовини, необхідні для зростання. Також бажано обробити картоплю перед посадкою за кілька днів від шкідників та для активації осередків.

Використовувати можна як куплені препарати, і народні методи, такі як розчин марганцівки, розчин мідного купоросу чи борної кислоти.

Картопля на грядці. Фото: Youtube
Картопля на грядці. Фото: Youtube

Обробку картоплі слід проводити лише один раз на сезон – перед самою посадкою. Перед тим її слід викласти в один шар і садити лише після того, як картопля висохне.

Нагадаємо, що закопайте на городі цей предмет – і матимете величезний урожай.

Раніше ми повідомляли, що доведеться просити у курочки: два хитрі способи добрива полуниці, які подарують соковитий урожай.