Українки, які втратили своїх чоловіків або синів під час повномасштабної війни, мають право отримати дострокову пенсію за віком. Але важливо, щоб цим жінкам було більше 50 років і вони мали не менше 20 відпрацьованих років.

Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Кому нараховується пенсія за втрату рідних на війні

Українцям після 55 років, які втратили рідних на війні, пенсійна виплата оформлюється незалежно від того, який в них страховий стаж. До того ж, батьки, дружина або чоловік військовослужбовців мають право отримати пенсії через втрату годувальника, якщо вони отримують пенсію незалежно від віку.

Також йдеться про тих, хто отримує виплату за віком на пільгових умовах або мають ступінь інвалідності. Крім того, виплату через втрату військового мають право отримувати ті, в кого є дострокова пенсія за віком. Але в цьому випадку чоловікам повинно бути 55 років, а жінкам - 50 за умови стажу 25 і 20 років відповідно.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Яку пенсію отримують українці, які втратили рідних на фронті

Батькам, дружині або чоловіку надається 70% грошового забезпечення загиблого, при цьому, незалежно від того, скільки в сім’ї ще є непрацездатних осіб. Водночас, розмір мінімальної пенсії не повинен бути меншим за 7800 гривень.

Дитині загиблого нараховується також 70% грошового забезпечення, а двом і більше дітям - по 50%. При цьому, на кожного не повинно бути менше 6100 гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, як можна дізнатися, коли подавати повторну заявку на отримання субсидії.

Як повідомляли раніше, як можна довести свій стаж роботи без трудової книжки.

Як писав "Знай" раніше, як українцям можна отримати виплати від ООН.