На полицях українських супермаркетів з’явилися нові цінники під популярними консервами. Йдеться про кукурудзу і зелений горошок, які дещо змінилися в ціні, і тепер українцям доведеться купувати консерви для салатів за вищою вартістю.

Оновлені ціни оприлюднили на сайті Мінфіну.

Ціни на зелений горошок в Україні

Зелений горошок Novus

Середня вартість 410 грамів такого горошку в Україні сьогодні становить 51,99 гривень, хоча у березні його він коштував дещо дешевше - 45,52 гривень. Таку ж ціну можна побачити і в супермаркеті "Ашан".

Зелений горошок "Верес"

За 400 грамів такого горошку сьогодні потрібно віддати, в середньому, 49,28 гривень, що на 1,21 гривень дешевше, ніж це було у березні. В "Ашані" він коштує 52,80 гривень, в Metro - 57,13 гривень, в Novus - 42,99 гривень і у Megamarket ціни на такий горошок становлять 44,20 гривень.

Ціни на зелений горошок в Україні. Фото: Мінфін
Ціни на зелений горошок в Україні. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Ціни на кукурудзу в Україні

Кукурудза цукрова

За оновленими даними, 420 грамів такої кукурудзи сьогодні в Україні, в середньому, коштують 33,13 гривень, хоча у березні це було майже так само - 33,28 гривень. У Novus за неї потрібно віддати 35,59 гривень, а у Metro та в "Ашані" вона коштує однаково - 31,90 гривень.

Кукурудза "Верес"

Відомо, що 340 грамів баночки такої кукурудзи зараз в Україні коштує, в середньому, 52,11 гривень, що дорожче, ніж у березні, коли така кукурудза коштувала 49,41 гривень. В "Ашані", Metro і Megamarket вона коштує 53,40, 57,13 і 57,90 гривень відповідно, а ось у Novus вона значно дешевша - 39,99 гривень.

Ціни на кукурудзу в Україні. Фото: Мінфін
Ціни на кукурудзу в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, що вартість такої популярної спеції, як шафран, суттєво підвищилася.

Як повідомляли раніше, скільки в Україні сьогодні потрібно віддати за картоплю, моркву і цибулю.

Як писав "Знай" раніше, в Україні змінилися ціни на сметану і кисломолочний сир.