На Донеччині група російських окупантів здалася в полон бійцям 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар». Відповідне відео оприлюднила прес-служба українського підрозділу.

Українські захисники зайшли на ворожі позиції біля Часового Яру у світлу пору доби. Загарбники перебували у бліндажі і, схоже, не очікували, що українські військові так несподівано наблизяться до них.

Камера безпілотника зафіксувала момент здавання росіян у полон. Росіяни по черзі вийшли з бліндажу, їх роззброїли та перевели в інше місце на підконтрольній Україні території.

«Поповнення обмінного фонду. Бійці батальйону «Айдар» нещодавно взяли в полон кілька бійців із ЗС РФ. На відміну від росіян, ми беремо полонених та зберігаємо їм життя», — йдеться в описі відео.

Згодом двоє полонених росіян на камеру розповіли, що вони є військовослужбовцями 1-го батальйону 102 полку 150-ї мотострілецької дивізії армії РФ.

Зазначимо, що українські війська, які значно поступаються російським за чисельністю та озброєнням, намагаються утримати Часів Яр досить довго, щоб дочекатися свіжої зброї зі США.

Українські війська виснажені після місяців безперервних боїв, і Києву не вистачає людей, яких можна було б відправити на їхнє місце. Як наслідок, перебування на бойових позиціях, яке має тривати п’ять днів, може тривати 10 чи 15 днів.

“За цей час у солдатів іноді закінчуються їжа, вода та медикаменти. Бойові безпілотники полюють на транспортні засоби, що перевозять матеріальну частину та свіже поповнення на передову. Солдати з виліковними пораненнями помирають, чекаючи на евакуацію днями, бо ніхто не може дістатися до них”, — пише WSJ.

“Навіть наші командири перебувають на позиціях разом з нами, бо у нас не вистачає людей”, — каже один із бійців.