Ультраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії

відео
Новини — Середа, 24 квітня 2024, 21:37 —

Депутат Європарламенту від ультраправої партії "Словацькі патріоти" Мирослав Радачовський під час засідання 24 квітня випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру "усьому світу, росіянам і українцям".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Під час засідання Європарламенту у Страсбурзі Радачовський просто посеред виступу дістав із сумки білого голуба, якого випустив у залу засідань.

"Я хотів би випустити цього голуба на волю як символ миру, як символ того, що Європа потребує миру. Нехай цей голуб об'єднає всіх нас", – прокоментував він.

Реклама:

Дії Радачовського гостро розкритикували його колеги. Французька депутатка від "Зелених" Кароліна Руз вказала, що словацький євродепутат порушив правила Європарламенту.

"Він використав тварину, заховану в його поясній сумці, як звичайний предмет, лише для того, щоб зробити сьогодні заяву про мир. Що ви збираєтеся зробити, щоб повернути цю тварину, пане? Де добробут тварин у жесті цього оратора? Я вважаю це абсолютно неприйнятним", – сказала Руз.

Віцепрезидент Європарламенту Ян-Крістоф Етьєн пізніше сказав, що про інцидент повідомить голові органу, й висловив сподівання, що з голубом "усе буде добре".

Зазначимо, що Радачовський відомий проросійською позицією: у 2019 році він брав участь у "круглому столі", організованому кумом Путіна Віктором Медведчуком, а також фігурував у відео закритого порталу Voice of Europe, який вважають російським інструментом впливу на вибори в ЄС.

Що ж стосується голубів, то нещодавно у містечку Блуа на півночі Франції почався скандал після організації мерією відстрілу голубів та шпаків на кладовищі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: