Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами експерта, у багатьох виникли асоціації з ударом по телевежі в Києві, це сталося у березневі дні 2022 року, тоді ще й ходили затяті чутки про те, що чиновники зібрали тривожні валізки і збираються тікати. Тому, констатує він, цей удар, відповідно, породжує якусь знервованість.

«Але для росії важливо спровокувати, щоб почався відтік людей із Харкова, ось це ось була б ідеальна картинка. Безумовно, ураження Х-59-ою ось цієї телевежі створює такий ефект Армагеддону в окремо взятому місті», - наголошує Андрій Золотарьов.

Принагідно він згадує і російські фейки про те, що харків'яни їдуть із міста, ці відео з колоною автомобілів, тільки ось у самому Харкові та на відео була зовсім різна погода. Також, додає гість програми, ми пам'ятаємо, як кілька тижнів тому харків'яни жили з перебоями електрики, складно, але ресторани та кафе працювали, не було втечі.

«Але з технічного погляду чого хотіли досягти? Щоб не було мовлення українських каналів, порушити зв'язок? На цій вежі напевно антени мобільного зв'язку. Ну, я думаю, це питання часу, ця проблема буде усунена. А ось з погляду картинки, демонстрації, для того, щоб спонукати людей до панічних настроїв... Ну, тут для кремля важливіша інформаційна складова, саме ця картинка вежі, яка руйнується», - пояснює Андрій Золотарьов.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков пояснив, що не такий страшний російський наступ, як про нього говорять.

Також Знай.ua писав, що Новохатський розповів, чи варто розраховувати, що глобальний Південь перейде на бік України.