Здуття живота – це досить поширена проблема, з якою стикаються багато хто. Найчастіше причиною такого стану вважають неправильне харчування. Однак якщо ви вже скоригували свій раціон, а проблема залишається, варто звернути увагу на свою поставу, адже сутулість може негативно впливати на травлення.

Як пояснює дієтолог Світлана Фус, здуття живота, підвищене газоутворення та інші пов'язані з цим симптоми можуть виникати не лише через надмірне вживання овочів, клітковину або нестачу корисних бактерій у кишечнику. Правильна постава грає важливу роль забезпеченні нормального функціонування органів травлення.

Біль у животі, фото gdp3podolsk
Біль у животі, фото gdp3podolsk

Якщо тіло знаходиться у звичайній, але неправильній позі, це може призводити до зміщення, надмірного стиску та погіршення кровопостачання внутрішніх органів, особливо шлунково-кишкового тракту.

Важливим фактором є положення тазу, оскільки він є підставою для органів черевної порожнини. Якщо таз та стегна не вирівняні, це створює умови для зміщення хребців та підняття ободової кишки у грудну порожнину.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Все це погіршує перетравлення їжі, сприяє накопиченню газів у кишечник і викликає здуття живота", - заявляє вона.

Дискомфорт у животі. Фото: скрін youtube
Дискомфорт у животі. Фото: скрін youtube

Крім того, положення грудної клітки та плечей також впливає на процеси дихання та роботу діафрагми. Коли спина випрямлена, руки перебувають у природному положенні, дихання стає глибшим, що допомагає підтримувати перистальтику кишківника та відтік жовчі.

Нагадаємо, захист від 72 видів отрут або ж від хвороб: українцям розповіли, що краще пити – чай чи каву.

Як повідомляв "Знай.ua", припиніть спати в цих позах - може відмовити все тіло

Знай.ua писав, економите гроші, але руйнуєте здоров'я: дієтологи попередили про небезпеку дешевих круп