$39.39 €42.33
menu closed
menu open
weather +18 Київ

Заступника Шойгу заарештували в РФ не за хабар, як оголосили публічно, а за держзраду – ЗМІ

Заступника Шойгу заарештували в РФ не за хабар, як оголосили публічно, а за держзраду – ЗМІ Іванова, за даними ЗМІ, раніше захищав Шойгу
Фото: Минобороны России / Telegram

Заступника міністра оборони країни-окупанта РФ Сергія Шойгу Тимура Іванова затримали за підозрою не в хабарництві, як про це публічно оголосили, а за державну зраду. Про це з посиланням на власні джерела, наближені до ФСБ РФ, повідомляє 24 квітня російське видання "Важные истории".

"Хабар – це для публіки. Поки говорити публічно про держзраду не хочуть – скандал великий: все-таки заступник міністра оборони", – сказав один зі співрозмовників журналістів.

Ще одне джерело видання наголошує, що "за корупцію його ніхто б затримувати не став, про це там [у Кремлі] давно всі знали".

"[Президент РФ Володимир] Путін дав команду [затримати Іванова] після того, як вдалося переконати, що йдеться саме про держзраду", – стверджує іший співрозмовник.

Видання "Важные истории" пише, що компромат на Іванова в російських силовиків є вже "багато років", ці матеріали стосуються діяльності Іванова на чолі "Оборонстроя".

За даними журналістів, раніше "за Іванова заступився Шойгу", він нібито "матом крив" главу військової контррозвідки ФСБ "за те, що ФСБ працює щодо його наближеного".

Про затримання Іванова Слідчий комітет РФ оголосив 23 квітня. Сьогодні його заарештували до 23 червня, повідомила пресслужба судів загальної юрисдикції Москви.

Контекст

За даними на сайті міноборони РФ, 49-річний Іванов до призначення заступником Шойгу 2016 року працював на підприємствах паливно-енергетичного комплексу РФ і в уряді Московської області, а з 2013-го до 2016 року був генеральним директором компанії "Оборонстрой".

У міноборони РФ Іванов відповідав за організацію управління майном, розквартирування військ, житлове й медичне забезпечення армії РФ. У 2019 році увійшов до рейтингу найбагатших силовиків РФ, який склав російський Forbes

Forbes стверджує, що переслідування Іванова – це "чистка наближених" до Шойгу перед імовірним його звільненням.