Важливе питання – що ти робиш із макаронами, коли вони вже зварилися? Все правильно, висипаєш на друшляк, щоб вода стекла. Ми завжди робимо однакову помилку: експерти запевняють, що крохмальна рідина, що залишилася після варіння, здатна на дива.

Один з українських блогерів, який часто ділиться крутими кулінарними порадами, розповів про ці сім способів застосування "макаронної води".

Макаронна вода, скріншот: YouTube
Макаронна вода, скріншот: YouTube

Соус для пасти

Вода з-під макаронів - ідеальна основа для соусу для них. У ній є сіль, крохмаль, а якщо додати масло, спеції, сир, ви отримаєте чудовий соус із гладкою шовковистою текстурою.

"Ось у чому відмінність пасти з італійського ресторану від макаронів, які подають у їдальні", - кажуть кухарі.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Щоправда, ще й у тому, що справжня паста – це макарони з твердих сортів пшениці, які вбирають соус так, щоб вийшла страва з найбагатшим смаком. Дешеві макарони на це не здатні.

Макаронна вода, скріншот: YouTube
Макаронна вода, скріншот: YouTube

Засіб для миття посуду

Так, ця вода виглядає брудною, і каструля з-під неї теж. Але це лише на вигляд. Насправді крохмаль у макаронній воді діє як агент для чищення. Він розчиняє бруд на тарілках та сковорідках, потрібно просто залити їх цією рідиною та дати трохи постояти. А потім залишиться лише змити крохмальну плівку з посуду.

Добриво для квітів

У натуральному крохмалі багато вітамінів та мінералів. Тому вода з-під макаронів буде корисна і кімнатним рослинам. Зрозуміло, перед тим, як поливати квіти, воду потрібно остудити. І краще, якщо в цій воді не буде солі, ця приправа рослинам не принесе користі.

Макаронна вода, скріншот: YouTube
Макаронна вода, скріншот: YouTube

Маска для волосся

Якщо волоссю бракує блиску, зробіть маску з макаронної води. Хоча слово "маска" тут звучить навіть надто голосно. Радять просто змочити волосся рідиною, що залишилася після варіння пасти, і потримати десять хвилин. Потім змити шампунем як завжди.

Волосся моментально повернуться блиск і сяйво. Крім того, радять обполіскувати шевелюру макаронною водою після миття.

Основа для тесту

Експерти радять завести на воді від макаронів тісто - дріжджове або прісне. У першому випадку у вас вийде чудовий хліб, у другому ідеальна основа для піци. Крохмаль надасть тесту нового відтінку смаку і зробить його більш повітряним та м'яким.

Соус песто

Зелений ароматний соус готують так: перемелюють у блендері горіхи, часник, базилік, тертий пармезан, додаючи трохи солі та оливкової олії, щоб вийшла пюреподібна маса.

Засіб для втомлених ніг

Цілий день на ногах, не дивно, що ввечері вони просто гудуть і наливаються вагою. Виявляється, і з цією напастю допоможе впоратися вода від макаронів. Все ті ж мінерали та вітаміни допомагають впоратися з болем та тяжкістю.

Потрібно лише нагріти воду до комфортної температури та опустити в неї стопи. Декілька хвилин - і біль у утруднених ніжках відступить.

Нагадаємо, МОЗ попереджає українців - бургер, шаурма та фалафель з вулиць можуть вбити.

Раніше повідомлялося, як правильно доглядати скляну плиту: поради, які збережуть її як нову.

Також, вашій шевелюрі будуть заздрити: які продукти знижують ризик облисіння.