З настанням травня в Україні відбудуться зміни в правилах дорожнього руху, зокрема, стосовно використання світла фар. Традиційно з 1 жовтня по 1 травня українським водіям обов'язково потрібно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар поза межами населених пунктів як у світлу, так і в темну пору доби.

Це правило передбачено статтею 9.8 ПДР України і має на меті підвищення безпеки на дорогах у менш освітлені місяці року. Проте, з 1 травня ця вимога тимчасово втрачає свою силу до початку жовтня.

Фари. Фото кадр з Youtube
Фари. Фото кадр з Youtube

В цей період дні стають довшими і світлішими, тому потреба у додатковому освітленні знижується. Відповідно, правоохоронні органи не будуть штрафувати за вимкнене ближнє світло фар поза межами населених пунктів у денний час.

Якщо взимку ви їздите з несправними фарами, доведеться заплатити штраф у 510 гривень. Це потрібно, бо правильно працюючі світла важливі для безпеки всіх на дорозі.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Дорога з машинами, фото із вільних джерел
Дорога з машинами, фото із вільних джерел

За перший раз, коли ви їздите з несправними фарами, поліція може просто попередити вас усно. Це зроблено для того, щоб мотивувати водіїв вчасно ремонтувати світла на своїх авто.

Такі періодичні зміни в правилах дорожнього руху спрямовані на адаптацію до змін у природніх умовах, забезпечення безпеки всіх учасників руху та зниження ризику дорожньо-транспортних пригод.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що оштрафують кожного навіть у ресторані чи вокзалі: українців попередили, як не втратити 3000 грн

Вам буде цікаво дізнатися за порожній бак тепер заплатите і державі: які штрафи передбачені українцям