Під час вибору динаміків орієнтуються на музичні смаки та регулярність прослуховування пісень. За користування лише радіо можна придбати звичайну недорогу техніку непоганої якості, які не створюватиме шумів. Проте для особливих стилів або створення «вечірки на колесах» потрібно уважніше поставитись до характеристик.

Коаксіальні та компонентні динаміки

Побудова нової акустичної системи може бути орієнтована на популярні музичні стилі або конкретно на відтворення басів. В другому випадку варто купити колонки в машину, які будуть добре поєднуватись із потужним сабвуфером, органічно доповнюючи низькочастотні звуки.

Заводські моделі найчастіше не відповідають навіть скромним запитам, оскільки виробники економлять на деталях та якості збірки. Тому потрібно вибрати нові динаміки та правильно їх розташувати для ефекту повного занурення. Існує два основні різновиди:

  1. Коаксіальні. Економний варіант для забезпечення потужного звуку, проте без якісного відображення. Усі типи динаміків розміщені в одному корпусі, який встановлюють у багажнику. Це дає вузьконаправлений звук із середніми показниками.
  2. Компонентні. Більш складна модель, де зв’язані між собою динаміки розташовують у чітко визначених місцях по салону та багажнику, щоб забезпечити рівномірне звучання. Може бути дво- та трикомпонентною, тобто представляти високі та низькі частоти або додатково середні. Дорога система дає чистіший та якісніший звук.

Для звичайного прослуховування радіо або записаних треків підійдуть коаксіальні, але відчуття повного занурення в звук дасть лише компонентна система. Вона відображає різні рівні звучання та підходить для складних композицій. Можна розрізніити гру окремих інструментів та переплетення тонів.

Інші критерії підбору автомобільної акустики

Спершу потрібно визначити, де розташуватимуться динаміки, якщо вибрана компонентна акустика. Здебільшого вибирають місця, де стояли заводські динаміки, однак майстри можуть знайти кращий баланс. Виділяють декілька основних видів за розмірами:

  • 10–13 см — для високочастотних звуків;
  • 16–17 см — для середніх та низьких частот;
  • 6 х 9 дюймів — переважно заводські.

У системі комбінують різні види, щоб досягти багатоголосся, але доведеться підбирати відповідно до наявного місця або робити нові отвори. Також купують сабвуфер, який може поміщатись в багажнику або салоні. Бажано вибирати динаміки одного класу, щоб уникнути заглушення певних тонів, а також направляти високочастотні моделі прямо на слухача, адже у них мало потужності.