Протягом останніх двох місяців окупанти активно будують інженерно-фортифікаційні споруди на території тимчасово окупованого Криму та Херсонської області з боку чорноморського узбережжя. І не дарма!

Військовий експерт Роман Світан розповідає, що це не повʼязано з наданням допомоги Україні від США, але водночас окупаційна армія побоюється наступу ЗСУ на Крим — десант може висадитись одного ранку просто в Скадовську.

«Росіяни розуміють, що перший удар українського контрнаступу припаде саме на Крим.», — розповідає Світан.

На фоні цих чуток президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, зокрема, розмова стосувалась щодо виділення найбільшого пакета оборонної підтримки обсягом півмільярда фунтів стерлінгів.

Роман Світан розповідає, що в пакеті можуть бути надані британські катери для виконання військових задач, саме ці човни можуть пересуватись по морю, зі Скадовська до Криму там 50 кілометрів. За словами військового експерта цю відстань катери пропливуть без значних зусиль.

Також в пакет допомоги від Британії входитиме морські гармати, понад 1 600 «ударних» і зенітних ракет, а також додаткові крилаті ракети Storm Shadow, якими Україна зможе завдавати ударів по мосту в Криму.

Передадуть понад 400 транспортних засобів, в тому числі 160 бронеавтомобілів Husky, 162 одиниці бронетехніки і 78 позашляховиків та майже чотири мільйони набоїв для стрілецької зброї.