"Київстар" звернувся до своїх абонентів із серйозним попередженням про потенційну загрозу крадіжки мобільних номерів. У компанії підкреслили, що номер телефону відіграє ключову роль у захисті особистих даних, доступу до мобільних додатків, а також особистих та банківських рахунків.

У повідомленні "Київстар" пояснили, що шахраї активно використовують різні методи, щоб заволодіти номерами. Один із поширених способів – це змушування жертв набрати спеціальну комбінацію цифр, що призводить до блокування номера, а потім дозволяє злочинцям отримати дублікат SIM-картки.

"Київстар". Фото: скрін youtube
"Київстар". Фото: скрін youtube

Заради безпеки, "Київстар" рекомендує кілька заходів. Перше – це прив'язка мобільного номеру до паспортних даних, що допомагає підтвердити власність на номер у разі будь-яких спроб його використання сторонніми особами.

Друге – це перехід на контрактне обслуговування, яке забезпечує додатковий рівень захисту через офіційну реєстрацію користувача.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Київстар https://file.liga.net/companies/kievstar
Київстар https://file.liga.net/companies/kievstar

Також "Київстар" радить відключити послугу віддаленої заміни SIM-карти, реєструватися у онлайн-кабінеті мобільного оператора та встановити складний пін-код на SIM-карту.

Ці заходи дозволяють краще контролювати безпеку номера та ускладнюють доступ до нього стороннім особам.

Всі ці рекомендації спрямовані на те, щоб забезпечити користувачам максимальну безпеку та впевненість у тому, що їхні номери та пов'язані з ними особисті дані залишаються у безпеці від несанкціонованого доступу і зловживань.

Нагадаємо, що віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом