Сервіс WEAGRO пропонує інноваційний підхід до вирішення цих завдань, даючи змогу агровиробникам "купувати зараз, а платити потім".

В його основу покладено швидке та просте рішення: факторинг договорів купівлі-продажу з графіком оплати, що передбачають розстрочку або відтермінування платежу. WEAGRO дає можливість агровиробникам та постачальникам швидко укладати договори купівлі-продажу в особистих онлайн-кабінетах цієї платформи. Після підписання договору купівлі-продажу право на отримання платежів згідно з графіком розстрочки переходить від продавця до фінансової компанії. Кошти за таким договором продавець отримує відразу за вирахуванням комісії (вартості факторингу) – агровиробник здійснює платежі відповідно до умов розстрочки або відтермінування на рахунок фінансової компанії. Усі платіжні операції відбуваються лише в національній валюті, без впливу валютних курсів та коригувань, які могли бути в умовах договорів купівлі-продажу між постачальниками та агровиробниками.

У вказаній моделі агровиробник узагалі не взаємодіє з фінансовою компанією. Рішення про можливість розстрочки сервіс WEAGRO надає представнику продавця за 30 хвилин, а угоду з агророзстрочки можливо укласти протягом 2-х години, після чого продавець отримує кошти, а сільгоспвиробник – необхідний товар на виплат. Сервіс WEAGRO забезпечує швидкість та зручність купівлі-продажу товару агровиробниками без валютних ризиків, без документів на оформлення, часу на очікування рішення та без застави.

Основними ІТ-сервісами, які будуть розроблені для платформи WEAGRO, є:

  • онлайн-кабінети для агропідприємств, постачальників та фінансової компанії, яка надаватиме послугу факторингу;
  • захист під час авторизації – 3D Secure;
  • інтеграція з відкритими реєстрами та Бюро кредитних історій;
  • сервіс ухвалення рішень за визначеними правилами та критеріями ризику;
  • сервіс цифрових підписів (КЕП);
  • сервіс онлайн-чату для комунікації агропідприємств, постачальників та фінансової установи;
  • сервіс із відображення онлайн-статусів проходження заявки за розстрочкою;
  • сервіс SMS та email-повідомлень;
  • сервіс зберігання документів (договори купівлі-продажу; договори факторингу).

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Для підприємств-постачальників, що продають товари або послуги агровиробникам, використання сервісу WEAGRO відкриває безліч можливостей. Це інноваційне рішення допомагає розширити клієнтську базу та значно збільшити обсяги продажів без фінансових обмежень та ризиків несвоєчасної оплати. Постачальник стає доступнішим для власних клієнтів, які можуть мати обмежену фінансову спроможність, та одночасно залучає нових завдяки більш привабливій та зручній B2B-пропозиції.

Отже, чим корисний для постачальників сервіс «WEAGRO – агророзстрочка для агробізнесу»?

Конкретизуємо основні моменти:

Збільшення конверсії продажів:

Можливість купувати товари або послуги на виплат і сплачувати за них пізніше значно збільшує ймовірність здійснення купівлі вашим клієнтом.

Залучення нових клієнтів:

Зменшення фінансового бар'єра для агровиробників дає змогу привернути більше клієнтів до вашого бізнесу та робить доступнішою вашу продукцію.

Збільшення середнього чека:

Фермерські господарства, які можуть здійснити оплату пізніше, схильні здійснювати на 30% більше придбань або ж обирати дорожчі товари чи послуги.

Оптимізація управління фінансами та покращення лояльності клієнтів:

Можливість розплачуватися пізніше відкриває для ваших клієнтів можливість управляти своїми фінансами ефективніше, зменшуючи негативний вплив на cash flow. Це створює позитивний досвід для них і сприяє побудові довгострокових B2B-відносин.

Використання сервісу WEAGRO стане ключовою конкурентною перевагою для вашого бізнесу, допомагаючи збільшувати обсяги продажів і підвищувати лояльність клієнтів-агровиробників.

Переваги для агровиробників, які купують товар або послугу

Завдяки користуванню агророзстрочкою через сервіс WEAGRO агровиробник зберігає свою ліквідність, оптимізує фінансовий потік та збільшує купівельну спроможність власного підприємства. Це сприяє не лише поточному розвитку, але й стимулює перспективне зростання бізнесу.

Отже, WEAGRO забезпечує:

Збереження ліквідності та оптимізацію фінансового потоку:

Можливість купувати товари або послуги зараз, а сплачувати за них пізніше дає змогу фермерським господарствам зберегти свою ліквідність.

Наприклад, якщо в агровиробника обмежений бюджет на закупівлі, він може використовувати агророзстрочку для здійснення необхідних інвестицій у сезон, зберігаючи частину власних коштів для майбутніх потреб міжсезоння, коли залучення кредитних коштів є неефективним.

Плата за товари або послуги з відтермінуванням або розтермінуванням платежу допомагає фермерським господарствам оптимізувати свій фінансовий потік, розподіляючи витрати на придбання протягом більш тривалого періоду.

Збільшення покупної спроможності та стимулювання зростання бізнесу:

Агровиробники можуть здійснювати більше закупівель або обирати дорожчі/якісніші товари та послуги, не турбуючись про негативний вплив на свій баланс.

Наприклад, якщо фермерське господарство є виробником продукції, то завдяки агророзстрочці WEAGRO воно може обирати дорожчі, але кращі матеріали для виробництва, що підвищить якість кінцевого продукту та значно покращить конкурентоспроможність на ринку.

Такі опції сприяють зростанню, даючи змогу підприємствам інвестувати в розширення або вдосконалення своїх бізнес-операцій, допомагають агровиробникам ефективно управляти своїми витратами та збільшити купівельну спроможність, стимулюючи зростання.

Отже, сервіс «WEAGRO – агророзстрочка для агробізнесу» є не лише інновацією у сфері швидких рішень для можливості придбання агровиробником товарів та послуг, а й потужним інструментом для успішного розвитку та збільшення обсягів бізнесу. Розпочніть використання WEAGRO вже сьогодні та відкрийте для себе та своїх клієнтів безліч нових перспектив!

Хто створив цей сервіс?

Програма USAID АГРО та фінансова компанія Activitis уперше на ринку України запускають сервіс агророзстрочки WEAGRO.

Діяльність Activitis зосереджена на фінансуванні різногалузевого мікро-, малого та середнього бізнесу, що є основою регіонального розвитку України та її диверсифікованого зростання.

Місія компанії – сприяти створенню фінансової екосистеми України, яка мінімізує бюрократію та надасть джерела прозорого, швидкого й технологічного фінансування заради ефективного підприємництва та різногалузевого розвитку українського бізнесу.

Підібʼємо підсумок

WEAGRO – це перший сервіс для агробізнесу, який спрощує невеликим фермерським господарствам процес купівлі необхідних товарів та послуг. Для постачальників агроподукції WEAGRO є корисним інструментом для збільшення продажів.