Водіїв в Україні штрафують не лише за перевищення швидкісного руху та водіння у нетверезому стані, серед порушень правил дорожнього руху багато пунктів, наприклад, порушенням правил дорожнього руху вважається відсутність в автомобілі аптечки.

Якщо водія зупинили патрульні та під час огляду виявили відсутність аптечки, його можуть звинуватити у порушенні ПДР та оштрафувати на 340 гривень. Це порушення підпадає під дію статті 121 КУпАП (ч. 1). Але є певні нюанси.

Патрульна поліція Фото: скрін youtube
Патрульна поліція Фото: скрін youtube

Відсутність аптечки у приватному автомобілі, тобто не використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, карається попередженням. Це прописано у статті 125 КУпАП.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Наявність аптечки в автомобілі, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, може вберегти водія від штрафу 680 грн.

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

Порушення водієм ПДР вдруге за тією ж статтею, (в салоні відсутня аптечка), його можуть позбавити права керувати транспортним засобом терміном від 3 до 6 місяців або накласти адміністративний арешт терміном від 5 до 10 днів.

Нагадаємо, що за порожній бак тепер заплатіть і державі: які штрафи передбачені для українців.

Раніше ми повідомляли, що водії віддають по 340 грн: в Україні ще один популярний штраф виявився незаконним. Виходить, що наявність тріщини на вітровому склі у зоні роботи склоочисників не забороняє експлуатацію такого транспортного засобу.

Також стало відомо, що на водіїв чекають жорсткі санкції – 6 місяців арешту за одне правопорушення. Представники МВС наголошують, що подібні випадки не є рідкістю.