У своїй найновішій заяві Папа Римський Франциск закликав Україну до переговорів з Російською Федерацією, висловивши сподівання на мирне врегулювання конфлікту. Незважаючи на те, що Понтифік традиційно уникає прямих згадок про війну в Україні, він знову взявся за старе від бажання намалювати себе голубом миру і вирішити все за помахом чарівної палички. Або ж понтифік знову грає шарманку Путіна, адже вигідними переговори є тільки для РФ.

«Будь ласка, країни, які перебувають у стані війни, всі вони, припиніть війну. Шукайте переговорів. Шукайте миру», — прокоментував Папа Римський.

Він також наголосив, що він особисто щодня думає про трагедію в Україні та страждання українських дітей, які не можуть насолоджуватися дитинством через війну.

«Ці діти не вміють усміхатися. І це дуже важко, коли дитина забуває посміхатися. Це справді дуже серйозно. Дуже серйозно», — додав він.

Ці слова Папи Римського відображають його стурбованість та співчуття до страждань українського народу та показують його підтримку мирному врегулюванню конфлікту. Проте подібні заяви на тлі того, що цивілізовані країни відмовляються спілкуватись з главою Кремля та зрозуміли, що переговори з ним неможливі, змушують задуматись на чиїй стороні грає Путін, і чи не розколює він цим західне суспільство таким шляхом.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що Папа Римський Франциск після хвилі критики через «білий прапор для України» знову закликав до мирних переговорів і завершення війни.

У своїй промові Папа Римський згадав про «страждені народи України та Святої Землі, Палестини та Ізраїлю, які дуже потерпають від жахіття війни».

«І ніколи не забуваймо про те, що війна – це завжди поразка. В стані війни неможливо рухатися вперед. Ми повинні докладати всі зусилля для того, щоб вести переговори з метою покласти край війні. Молімося за це», – сказав понтифік.

І знову Франциск у своїх закликах до миру не засудив Росію та президента Путіна.