• Головна
  • "В Україні хочуть запровадити жорсткі штрафи для школярів": що відбувається і кого каратимуть?
16:07, 25 квітня

"В Україні хочуть запровадити жорсткі штрафи для школярів": що відбувається і кого каратимуть?

"В Україні хочуть запровадити жорсткі штрафи для школярів": що відбувається і кого каратимуть?

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів. Відповідна ініціатива надійшла від колишнього керівника Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука.

Як інформує "Today.ua", доктор педагогічних наук вважає, що в Україні настав час запровадити практику штрафів за прогули учнів та неналежну поведінку у школах. На думку Лікарчука, безкоштовне навчання перетворилося з соціального блага на посміховисько, причому ситуація постійно погіршується.

Експерт "глибоко переконаний", що адміністративні методи покарання будуть ефективними. За словами Ігоря Лікарчука, такі методи впливу допоможуть ефективно працювати вчителям та мотивованим школярам, бо їм ніхто не заважатиме.

Названо ще один спосіб впливу на школярів, які не прагнуть навчатися. Запропоновано позбавляти їх права безкоштовно здобувати освіту. Однак педагог нагадав, що це порушення конституційних прав українців, тому подібні заходи суспільство не сприйме позитивно.

"Загальноосвітня школа поступово перетворюється на заклад соціального забезпечення, в якому мають нагодувати, розважити, дати притулок на якийсь період дня… І в короткі проміжки між цим усім – якось і чомусь навчити", - поділився думкою фахівець.

Лікарчук нагадав, що законодавство не обмежує людину у праві здобуття середньої освіти певним віком. Тому вчитися у школі можна не лише до 18 років, безкоштовна державна послуга доступна й у 70 років.

За словами ексглави УЦОЯО, поки не введуть законодавчого врегулювання умов здобуття середньої освіти та відповідальності за їх порушення, у школах будуть змушені використовувати каральні методи, щоб не перетворюватися на прохідний двір. І установам треба адаптуватись до нових умов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Штрафи #Україна
ТОП новини
"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація
"Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": куди суне мороз у -18 градусів, дощ і снігопад?
"Мобілізація українців із інвалідністю з 1 травня, названо перелік захворювань": повістки, ТЦК і скасування відстрочки
"Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?
Оголошення
live comments feed...