Українські військові не змогли спокійно спостерігати за божевіллям, що влаштували за кордоном ухилянти і вирішили втрутитися. Жартома це протистояння біля консульств уже називають «варшавським котлом».

Один із наших бійців записав відео в якому, засудив поведінку українців, що вчора і сьогодні влаштовували протести за кордоном через припинення видачі документів.

«Ці кілька десятків дурнів не те, що не змогли показати рівень своєї невпевненості та наплювательського ставлення, до всього що відбувається в Україні. Західний союзник допомагаючи нам ошиває собі в дурні, адже тут воювати за свою державу западло», — заявив військовий.

«Якщо ви думаєте, що не воювати за свою державу і працювати проти неї закордоном вам здається можливим, то ви глибоко помиляєтеся. Вас обов’язково знайдуть», — розповів військовий.

Також він звернувся до інших українців, яких попередив, що за умови нашого програшу після допомоги США, то програємо лише тому, що самі собі це дозволили.

Думку військового розділяє і заступник командира Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр), майор Максим Жорін.

Він жорстко розкритикував українців, які виїхали за кордон після початку широкомасштабної війни і тепер протестують проти припинення надання їм консульських послуг.

«Така згуртованість і тиск нашого потужного закордонного фронту стали б у пригоді — якщо не на реальному фронті, то хоча б під час українофобської блокади на кордоні. Якщо серйозно, то люди, які в державі вирішили забути свої обов’язки, не можуть від неї вимагати дотримання своїх прав. Дуже зручно втекти у найважчу для України годину, а потім скиглити, що Україна не надає якісь послуги», — написав він, коментуючи протести українців у Варшаві.

Він вважає, що не можна вимагати «справедливості», якщо сам цього правила не дотримуєшся.