Ситуація на фронті вкрай важка. Німецький аналітик Юліан Рьопке вважає, що основною надією для Збройних Сил є отримання нового озброєння, зокрема, боєприпасів для західної високоточної зброї.

За даними німецького видання BILD, російська армія здійснила прорив на українському фронті, захопивши ще один населений пункт та розгортаючи наступ у Донецькій області.

«Після прориву фронту на Донеччині російські війська захопили ще одне село Новобахмутівка. Тим часом, українські військові відчайдушно намагаються стабілізувати фронт. Їм вдалося це лише частково», — вважає військовий оглядач BILD Юліан Репке.

Також аналітик повідомив, що окупанти контролюють Очеретине і поширюють свій вплив у межах цього населеного пункту та сусіднього села Соловйове. За його словами, на обох ділянках тривають бої.

На думку Юліана Рьопке, що найбільша надія для Збройних Сил полягає у постачанні нового озброєння, зокрема, боєприпасів для західної високоточної зброї.

Аналітик додав, що на фоні очікування західної зброї, Україна продовжує завдавати ударів по російській нафтовій промисловості. Зокрема, були атаковані нафтобази у Смоленській області та у Воронезькій області. Також піддано атакам безпілотні літальні апарати тракторний завод у Липецьку, що виготовляє важливі комплектуючі для бронетехніки Збройних Сил РФ.

Варто зазначити, що війська РФ продовжують атакувати українські позиції в районі Часового Яру Донецької області. Проте, ворог не досягає успіху.

Про це повідомив голова пресслужби 26 артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашніков.

«Вони не можуть оточити Часів Яр з флангів, тому намагаються штурмувати його в лоб. Їм дуже заважає Кліщіївка та Андріївка, тут ми можемо спостерігати їхні штурми. Вони намагаються давити на тих напрямках, які вони вважають для себе пріоритетними та вважають їх найбільш успішними для себе», — розповів Калашніков.

Окупанти значно збільшили використання керованих авіабомб на цьому напрямку. За останню добу вони застосували 30-40 таких бомб. Також, за словами очільника пресслужби, російські військові все частіше піднімають у повітря літаки й з висоти 50-60 кілометрів скидають бомби.

Крім того, Калашніков зауважив, що окупанти збільшили використання механізованої складової в районі Часового Яру. За його словами, ворог атакує з використанням важкої техніки та танків.

«Піхота доставляється до місця десантування на БМП, яка своєю чергою або їде за новою партією, або залишається на полії бої і підтримує піхоту вогнем. Артилерія також працює постійно, навіть якщо не здійснюються штурмові дії», — наголосив Калашніков. 

Проте, українські Збройні сили змогли здійснити просування у Кринках Херсонської області та залишаються на своїх позиціях у цьому населеному пункті.

Про це повідомлено аналітиками Інституту вивчення війни (ISW).

«Українські війська нещодавно незначно просунулися в Кринках, Херсонська область, на лівому березі Дніпра на тлі позиційних боїв у цьому районі 24 квітня», — йдеться у звіті.

Відеозапис із геолокацією за 24 квітня показує, що українські війська незначно продовжили своє просування у північній частині Кринків. У ISW відмічають: це підтверджує, що Сили оборони все ще утримують свої позиції у населеному пункті.

У звіті відзначають, що російські війська нещодавно здійснили невелике продовження у Работино в контексті позиційних боїв, які тривали 24 квітня, у західній частині Запорізької області.

Відеозапис з геолокацією, опублікований 22 квітня, показує, що російські війська трохи продовжили своє просування в центральній частині Роботино. Позиційні бої відбувалися у Роботиному та на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного).