Для українців з початку року відбулася подвійна індексація пенсійних виплат – у березні та у квітні. Причому, надбавки до виплат отримала більшість з 10,5 мільйонів українських пенсіонерів, зокрема, і тих, хто продовжує працювати після виходу на пенсію.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Хто отримує мінімальну пенсію

Що стосується мінімальної пенсії, то розмір виплати також буде найменшим – лише 2361 гривень. Українці, які працюють і мають середню зарплату, отримають приблизно 9490 гривень пенсії. У ПФУ наголошують, що за останні 3 роки середня зарплата становить 13540 гривень.

Щоб вирахувати свою пенсію, візьміть середню зарплату за 3 роки і помножте її на співвідношення своєї зарплати до середньої, а потім все це помножте на 1%.

Пенсіонери, які сидять перед ноутбуком
Пенсіонери, які сидять перед ноутбуком

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Хто отримує максимальну пенсію

Максимальний рівень пенсії мають українці, які живуть у Києві, вони отримують приблизно 7800 гривень. Далі йдуть жителі Рівненської області, які отримують 7200 гривень, і Донецької з пенсією в 7 тисяч гривень.

Найнижчий рівень пенсій мають жителі Тернопільської області, які отримують 4390 гривень.

Два пенсіонера за столом
Два пенсіонера за столом

Як змінилися вимоги для отримання пенсій

Цього року вийти на пенсію в 60 років можуть люди, які мають не менше 31 відпрацьованого року. До того ж, щороку до 2028 року вимоги будуть лише посилюватися. Наприклад, за 4 роки вийти на заслужений відпочинок зможуть лише ті, хто має щонайменше 35 років стажу.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам запропонували вакансії з високою зарплатою.

Як повідомляли раніше, як можна оформити собі пенсійну виплату в режимі онлайн.

Як писав "Знай" раніше, кому з українських пенсіонерів не виплатять надбавки.