Зараз активно проходять чистки від ймовірних злочинців і корупціонерів у ЗСУ, Нацгвардії та навіть в СБУ. На підставі цього можна зробити висновок, що командування в обличчі зокрема Сирського та Малюка це підтримує.

Національне антикорупційне бюро взялось за елітну нерухомість родини керівника відділу кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка та  досліджує купівлю цієї нерухомості членами сім’ї. Зокрема, йдеться про квартиру за $500 тис. Не виключено, що після цього розслідування керівнику відділу кібербезпеки СБУ загрожуватиме арешт, б опоки не відомо, звідки у нього такі кошти, для купівлі такого дорогого майна.

Про це НАБУ повідомило у відповідь на запит ЗМІ.

«Наразі детективи Національного бюро досліджують та опрацьовують наведені у розслідуванні фактичні обставини придбання нерухомості членами сім’ї вказаної особи», — сказано у відповіді бюро.

При цьому в НАБУ зазначили, що станом на початок квітня не отримували заяви щодо розслідування можливих правопорушень Вітюка.

Варто підкреслити, що раніше, журналісти-розслідувачі знайшли у дружини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйона гривень. Та зарплата Іллі Вітюка складає 1,8 мільйона на рік, і навіть цю квартиру він придбати не зміг би. Водночас квартира такого розміру з ремонтом у цьому ЖК може коштувати майже 1,5 мільйона доларів.

Після скандального розслідування про статки Вітюка, редакція «Слідство.Інфо» висловила звинувачення на адресу працівників СБУ у зловживанні службовим становищем для тиску на пресу. Згідно з їхніми словами, СБУ намагалася вплинути на їхнього журналіста Євгена Шульгата, спробувавши мобілізувати його, як відповідь на його професійні розслідування.

Наразі, глава Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин. Його відправили на проходження служби в бойовому підрозділі ДКІБ.