Замісник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що Кримський міст на даний момент закрили.

Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

«Севастополь. Повітряна тривога. Міст закритий. З огляду на ATACMS … Попкорну?», — заінтригував Андрющенко

Експерти зазначили, що ЗСУ можуть вдарити по мосту найближчим часом. Ну що ж, почалося?

Варто зазначити, що у березні цього року Сполучені Штати Америки передали Україні ракети великої дальності ATACMS.

Військовий експерт Роман Світан в ефірі одного з телеканалів висловив думку щодо потенційних цілей, які можуть бути уражені цими ракетами.

«Тут потрібно чітко розуміти, що це за ракети, сто мильних це одна модифікація, 300 ну 165 кілометрів це інша модифікація, 190 миль — 300 км це ще одна модифікація, потрібно чітко розуміти, яку модифікацію нам передали і яка кількість. Наприклад якщо нам передали ракету M74 A1 з її дальністю 300 км, то можна працювати по аеродромах, наприклад як удару в Джанкоє. » — зазначив Світан.

Експерт також розповів, які ракети та з якими модифікаціями можуть вразити Кримський містю

«Ракета М39 А 3, у неї також дальність польоту 300 км, але тут вже можна працювати по Керченському мосту і її дальність дозволяє нам це робити. Але якби в нас були ці ракети вони вже б відпрацювали. Є також ракета М50 7 ця ракета також має радіус польоту 300 км, 227 кг бойова частина, її такоє можна використати по Кримському мосту, але їх повинна бути достатня кількість, якщо б у нас було сто таких ракет, половина б точно завдала удару і про міст ми б точно вже не чули. Тому я й кажу, що велике питання яка сама модифікація ракет і в якій кількості вони нам передані.»,- сказав він.

Також Світан зазначив, які ще об’єкти можуть атакакувати ці ракети.

«Поки таких ракет не видно, але якщо вони дійсно надійдуть, залежно від модифікації то це будуть аеродроми, це будуть деякі бункери, закриті в бетон, старі радянські об’єкти, які більш-менш відновили росіяни, плюс декілька десятків об’єктів вони вже самі облаштували, їх можна буде накрити касетними та фугасними снарядами.» — закінчив Світан.