На Лівому березі Дніпра ЗСУ продовжують розширювати плацдарм і змушують росіян тікати з позицій. Зокрема, це стосується Кринок, де є значні зрушення. Крім цього, відомо також про висадку в Козачих Лагерях.

Про це повідомив Андрій Дрозда.

«Кринки, там є зрушення, їх ще не відзначили на deepstate карті, але мова йде про якраз західну частину Кринок, де нашим військовим вдалося ще далі от на південний захід розширити свою присутність і зайняти нові території. Принаймні про це пишуть воєнкори з кількох поважних telegram-каналів. Вони підтверджують все це відеодоказами ну і мова йде фактично про те що наші військові продовжують розширювати свою присутність у Кринках і на лівому березі», — говорить він.

Варто зазначити, що у цій місцевості немає взагалі як за камінь зачепитися, але наші військові умудряються висаджувати нові десантні групи і розширювати свою присутність, гнати ворога і досі над лівим берегом у росіян контролю немає.

До того ж, Кринки — це саме та локація, яка якнайкраще демонструє те, на що здатні російські окупаційні війська за наявності домінуючої компоненти, але в умовах протидії не стандартних рішень з боку противника.

Про це каже військовий оглядач «Інформаційного спротиву» Олександр Коваленко.

За його словами, наразі російські окупаційні війська сконцентрували на цьому напрямку виключно підрозділи, які «звикли вистрибувати з транспорту, що рухається в повітряному просторі, з вигуком «Гойда!», а саме 337 і 338 ДШП 104 ДШД ВДВ.

«Схоже, так само як з Іванівським під Бахмутом, десантура намагається на себе перетягнути головну роль у вирішенні проблематики лівобережного села, щоб показати, наскільки хороші безкрилі «літуни» поза загальним командуванням», — каже експерт.

Коваленко зауважив, що лівобережна Херсонщина — це зона відповідальності найчисельнішої групи військ окупантів в зоні БД — «Дніпро». Це угруповання військ станом на зараз складає: особовий склад -130 тис; танки — близько 700; ББМ — близько 2 000; ствольна артилерія — близько 1 100; РСЗВ — 250.

«І весь цей потенціал так і не зміг узяти під свій контроль Кринки, які начебто, за заявами Путіна, Шойгу з відсиланням до Теплинського, який сидить на трьох стільцях, був під «контролем» російських окупаційних військ ще 20 лютого! За минулий місяць Сили оборони України не тільки змогли утримати плацдарм, а й розширити його», — додав Коваленко.

Хоча, саме після цих заяв біля Кринок раптом, чомусь, з’явилися підрозділи 81-го САП. Але, щодо розширення, каже Коваленко, то, наприклад, у середині лютого Сили оборони України розширили плацдарм від приватної забудови, до музею Остапа Вишні. До кінця березня, титанічними зусиллями в максимально несприятливих умовах, наші підрозділи вийшли на захід від музею до теплиць.

Тож, наразі, Сили оборони України продовжують утримувати плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області. У районі населеного пункту Кринки тривають бойові дії. А в ОК «Південь» повідомляють, що в районі плацдармів українських військових на лівобережжі Херсонської області не спостерігається накопичення сил російської окупаційної армії РФ. Втім, загарбник для поповнення своїх втрат під час штурмових дій постійно підтягують нові резерви.

«Бачимо, що вони маневрують своїми ресурсами. Накопичення особового складу — що за цим ховається? Угруповання «Днєпр» російських військ, яке там знаходиться, досить численне, воно має ресурс і живої сили, і техніки. Виходячи з безпосередніх втрат на лінії зіткнення, вони підтягують час від часу ресурси з глибини тимчасово окупованої материкової частини», — наголосила колишня речниця ОК.