Про це він розповів у своєму блозі.

«Я думаю, що всі ці ініціативи, - це довкола того, аби поступово переманити Китай, навіть якщо не переманити Китай на бік Заходу, то аби Китай зберігав справжній нейтралітет. Не просто нейтралітет на словах, а щоби це дійсно був справжній нейтралітет як до росії, так і до України», - міркує Олександр Мусієнко.

Водночас він зауважує, що Китай все одно обережний сьогодні у своїх оцінках і допомозі росії. Так, констатує експерт, вони постачають елементи, якесь устаткування, але вони не постачають безпосередньо системи озброєння.

І мета візиту Блінкена так і проголошується в американських медіа, розповідає він, вона полягає в тому, аби переконати китайських чиновників припинити торгівлю з росією, яка дозволила агресору відновлювати свою оборонну-промислову базу, попри західні обмеження. Отож, констатує експерт, саме довкола цього і буде йти розмова.

«Але, знову ж таки, я залишаюсь послідовним тут з цієї точки зору, що, розумієте, Китаю потрібно буде щось запропонувати. І, вочевидь, якщо Китаю запропонувати право на, скажімо так, майбутнє росії, інвестиції, право на отримання території Далекого Сходу, корисних копален, думаю, це Китай задовільнить», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максимуза розповіла, кого ще НАБУ спіймає на схемах і корупції.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, де будуть наступні контратаки ЗСУ.