Закон України дозволяє роботодавцям в умовах війни переводити працівників на іншу роботу, навіть якщо вони не погоджуються.

Перевод людини на інше місце роботи потрібно для того, щоб швидко реагувати на зміни та потреби, які виникають через військові дії.

Польові роботи / фото: Freepik
Польові роботи / фото: Freepik

Однак це має бути зроблено в межах чітко визначених правил.

Медичні протипоказання. Роботодавець має забезпечити, щоб нова робота не шкодила здоров'ю працівника. Це означає, що переведення на важку роботу, що може негативно вплинути на стан здоров'я особи, не допускається без підтвердження від медичних органів.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Робота в офісі, фото rbc
Робота в офісі, фото rbc

Мета переведення. Переведення дозволяється тільки для виконання завдань, які спрямовані на ліквідацію наслідків військових дій або на роботи, які мають вирішальне значення для забезпечення життєво важливих потреб населення або держави під час воєнного стану.

Географічні обмеження. Закон забороняє переводити працівників у місця, де тривають активні бойові дії, без їхньої виразної згоди.

робота в офісі, фото Pxhere
робота в офісі, фото Pxhere

Заробітна плата. Процес переведення не повинен призводити до зниження заробітної плати. Роботодавець зобов'язаний платити принаймні таку ж суму, яку працівник отримував на попередньому місці роботи.

Нагадаємо, наскільки можна залишати котів самих вдома – ви більше ніколи не захочете піти

Раніше ми писали про те, у Китаї створили чат-бот для "спілкування" з померлими: можуть пообіцяти зустріч на небесах