Міністерство реінтеграції повідомило про можливість отримання фінансової допомоги для деяких сімей із дітьми, які перебувають за кордоном. Грошову підтримку можуть отримати прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та сім'ї опікунів, які доглядають двох або більше дітей віком до 18 років.

Гроші видаються уповноваженим представником дітей. Сума допомоги залежить від місця перебування дітей:

  • Сім'я, яка приймає на виховання дітей, які перебувають у Польщі та інших країнах Східної Європи, може отримати 25 тисяч гривень.
  • Якщо діти перебувають у Німеччині та інших країнах Західної та Північної Європи, сім'я може отримати 35 тисяч гривень.
  • Сім'я, в яку влаштовано дітей, які у Туреччині, Грузії, Вірменії, Азербайджані та інших країнах, отримує 40 тисяч гривень.

    Діти. Фото Freepik
    Діти. Фото Freepik

Щоб взяти участь у програмі, необхідно звернутися до органів та служб у справах дітей за місцем знаходження. Після цього вони подають офіційний запит на надання фінансової підтримки для забезпечення прав дітей, які перебувають за кордоном, та їх влаштування у сімейні форми виховання на електронну адресу організації "СОС Дитячі Містечка", яка надає допомогу.

До офіційного запиту необхідно включити такі дані:

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  1. Повне ім'я заявника, контактний номер та адреса фактичного проживання на момент звернення.
  2. Документальне підтвердження факту влаштування дітей у сімейну форму виховання, включаючи реквізити рішення про влаштування та копію цього рішення.
  3. Місцезнаходження дітей на момент ухвалення рішення.
  4. Кількість дітей, які перебувають у догляді.
  5. Готовність супутніх документів на повернення в Україну.
  6. Орієнтовний маршрут та дати поїздки заявника до країни перебування дітей.
  7. Повідомлення про необхідність заявника отримання грошової благодійної допомоги.

Ця інформація допоможе забезпечити правильний та швидкий розгляд вашого запиту та надання необхідної підтримки.

Раніше повідомлялося: Пенсія через втрату годувальника-військового: кому належить і скільки можна отримати

Також вас може зацікавити: Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу