Для того, щоб вчити керуванню авто, треба відповідати певним вимогам. Правила змінилися, але ми допоможемо вам розібратися в основних нововведеннях.

Українські закони встановлюють два шляхи отримання дозволу на водіння. Перший – отримати водійські права відповідної категорії. Другий – пройти навчання під керівництвом інструктора з водіння.

Іспит на водіння. Фото: Youtube
Іспит на водіння. Фото: Youtube

Раніше кожен, хто мав стаж водіння понад три роки, міг стати вашим наставником на дорозі, але таку можливість скасували. Щоб називатися інструктором, потрібен атестат від МВС. Також інструктор повинен знаходитись разом з вами під час навчання у транспортному засобі. Це нова вимога, яка допомагає забезпечити більшу безпеку на дорозі та якісне навчання.

Але як стати інструктором? Потрібно пройти спеціальний іспит на знання Правил Дорожнього Руху (ПДР) та практичного водіння. Якщо ви успішно складете ці іспити, отримаєте атестат, що підтверджує вашу кваліфікацію.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Тому приватні особи без відповідної акредитації не мають права навчати водінню. За порушення цих правил оштрафують на суму 3400 грн.

Крім того, існують певні вимоги і до учнів. Особа може починати навчання на мотоциклі чи мопеді з 14 років, а на авто категорій "B" та "C" - з 16. Але тільки за умови, що кандидат не має медичних протипоказань.

На навчальних транспортних засобах, за винятком мотоциклів, мопедів та квадроциклів, обов'язково має бути встановлений відповідний розпізнавальний знак. Крім цього, в такі автомобілі додається додатковий блок педалей з боку переднього пасажира. Цей блок призначений для інструктора у випадку надзвичайних ситуацій на дорозі, забезпечуючи додатковий захист та контроль навчального процесу.

Нагадаємо, Знову доведеться платити: у Києві повертають оплату за безкоштовну послугу

Раніше ми розповідали, що За порожній бак тепер заплатите і державі: які штрафи передбачені українцям