Яку рибу радять їсти медики: неочікуваний варіант виявився ще й бюджетним

Неочікуваний варіант №1 випередив форель та лосося

Риба містить в собі високоякісний нежирний білок, який, люди, швидше за все, їдять не в достатній кількості. В американській асоціації серця рекомендують з'їдати дві порції морепродуктів на тиждень, проте близько 90% жителів США не дотримуються цих рекомендацій.

У виданні Today розповіли, яка риба є найкориснішою для вашого здоров'я. 

Риба №1, яку можна їсти

Консервовані сардини є найкращою рибою для вживання з огляду на доступність, стійкість до зберігання та поживність.

Вони мають омега-3 жирні кислоти морського походження, тобто тип жиру, який допомагає зменшити запалення та пов'язаний з багатьма перевагами, від зниження ризику депресії до зниження ризику серцевих захворювань та інсульту.

 

У виданні запевнили, що консервовані сардини містять у собі більше поживних речовин, ніж лосось. 

Також консервовані сардини багаті на кальцій. Крім того, сардини є важливим джерелом вітаміну D, який допомагає засвоювати кальцій. 

—  Дослідження 2021 року, опубліковане в журналі Clinical Nutrition, показало, що люди з предіабетом, які мають високий ризик розвитку діабету 2 типу, відчули зниження маркерів, що вказують на нижчий ризик діабету 2 типу та серцевих захворювань, коли включали сардини у свій раціон двічі на тиждень, порівняно з тими, хто сидів на дієті для профілактики діабету 2 типу, яка не включала сардини, - розповіли у матеріалі. 

Водночас фахівці додали, що рибний смак сардин може бути неоднозначним, тому трави та лимон можуть допомогти його пом'якшити. 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень