Окупаційна російська армія за минулу добу втратила ще понад сотню солдатів, одразу на двох напрямках – Херсонському та Оріховському.  Однак, навіть не зважаючи на такі значні втрати, ворог не полишає намірів вибити ЗСУ з позицій. Проте, все ж, за даними українських військових, спостерігалось певне зменшення кількості безпілотних розвідників.

Про це повідомили у Силах оборони півдня України.

«На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 1 штурм в районі Старомайорського. Успіху не мали. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, було 4 марні штурми в районі Кринок. Зазнавши втрат, противник відійшов на свої вихідні позиції. Наші бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій», — йдеться в повідомленні Сил оборони півдня України.

Також зазначається, що Сили оборони завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його вогневих позиціях і тилах. Протягом доби отримано підтвердження, що на двох напрямках поменшало на 103 окупанти та 32 одиниці озброєння та військової техніки — 16 одиниць автобронетехніки, 11 гармат, 3 міномети, 2 човни. Також знищено 2 місця зберігання боєприпасів та пункт управління БпЛА.

В той же час, варто додати, що на лівобережжі Дніпра ознак створення великих наступальних угруповань росіян поки немає. Проте росіяни не припиняють спроб вибити ЗСУ з їхніх позицій на лівобережжі Херсонщини. Це вже стандартна тактика ворога, якій ЗСУ навчились протистояти.

Про це повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук під час брифінгу.

«Якщо брати лівобережжя, це не є для нього пріоритетним напрямком. Як бачите, основні події відбуваються на іншому театрі бойових дій. Сказати, що ми бачимо ознаки створення наступальних угрупувань на цьому напрямку, я поки не готовий. Принаймні підтвердженої інформації я не отримував», — розповів речник.

Плетенчук також підкреслив, що на Херсонщини росіяни намагаються вибити українських захисників з позицій на лівому березі Дніпра. Попри постійний тиск окупантів, українська морська піхота та інші підрозділи Сил оборони утримують свої позиції.

«Не рахуючись зі своїми втратами, вони намагаються утримати там свої позиції. Не можна сказати, що там є якась динаміка, але там продовжує страждати цивільне населення — села на правобережжі та обласний центр», — розповів військовий.

За його словами, російські війська не припиняють спроб завдати максимальних втрат українським військам на півдні України. Водночас окупанти збільшили наявність авіації та розвідувальних дронів в акваторії Чорного моря, зокрема літаків Су, МіГ, Ан і навіть застарілих Бе-12. Так ворог намагається компенсувати неможливість виходу в море.

«Це і Херсонщина, і Миколаївщина, чиї південні околиці періодично страждають від застосування дронів та обстрілів з Кінбурну, це й Одеса, яку атакують із застосуванням також і ракетної зброї. Ворог переслідує цілі знищення інфраструктури, не полишає спроб пошуку та знищення місць дислокації військових підрозділів», – розповів речник.

Плетенчук наголосив, що ЗСУ вдається ефективно знищувати ворожі дрони, але гірше – ракети.

«Наразі відчувається проблема в нестачі комплексів ППО, через що РФ вдається час від часу влучати, зокрема, по цивільній інфраструктурі та житлових будинках Одещини. Однак це питання обговорюється на найвищому рівні», — підкреслив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України.