Ракети АTACMS змінять хід війни й допоможуть прорвати сухопутний коридор до Криму.

Таку думку виразив військовий експерт Петро Черник в ефірі одного з каналів.

«Якщо нададуть по справжньому таку велику кількість ракет, а запускати з чого в нас є -HIMARS. На складах у США більше 2000 тисяч таких ракет. То щонайменше у нас вийде у цій ситуації обвалити південний плацдарм і у моєму розумінні — це перерубати сухопутний коридор до Криму і там закріпитися. Це цілком можливо», — сказав Черник

Черник зауважив, що весь розвиток події залежить від того, скільки нам нададуть цих ракет.

«Ми не можемо ракетами АTACMS полювати за вантажівками на відстані 60 кілометрів, або навіть на відстані 84 кілометри. Але це не співвартість цілі, ракета коштує 1.5 млн доларів, з такою важкою бойовою частиною. Її потрібно використовувати доцільно, а от уполювати саме ешелони, сам Господь велів. Питання лише скільки цих ракет буде, бо щоб по-справжньому підривати їхню логістику, винищувати залізницю і все, що нею рухається, потрібні сотні одиниць таких ракет», — зауважив експерт.

Також експерт нагадав про бавовну на аеродромі в Джанкої та зауважив, що це не змінить хід війни.

«Якщо буде кілька десятків таких ракет повторимо успіх, який був минулого тижня на аеродромі в Джанкої, знищили 5 РЗК С-300, С-400, знищили унікальну машину синхронізації роботи антен «Фундамент». Точно там загинув якийсь спеціально-технічно особовий склад, можливо уразили якусь і авіацію, бо є думки, що там були бойові гелікоптери КА-52 і КА-57. Але це не змінює ходу війни, а от винищення залізниці змінює, це показала Курська битва у 1943. Коли Радянський Союз підірвав потенціал Німецьких військових. 3600 ешелонів було пущено під укіс. Що склало 70% із загального забезпечення», — підсумувавПетро Черник.