Ключем до визволення Криму є наявність ракетного озброєння, яке систематично руйнуватиме військові об’єкти РФ на території Криму. Навіть зараз, росіяни вже втратили спокій у Криму, адже ЗСУ мають ATACMS. Тому, не виключено, що деокупація півострова відбудеться вже зовсім скоро.

Таку думку висловив військовий експерт, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов.

«Ключ до визволення Криму — це наявність ракетного озброєння, яке буде систематично та методично руйнувати всі ворожі військові об’єкти на території тимчасово окупованого Криму та Севастополя. Об’єкти військової й логістичної інфраструктури, об’єкти енергетичного комплексу, які Росія побудувала в різних куточках Криму», — зауважив Селезньов.

За словами військового експерта, усі військові об’єкти в Криму є законними цілями ЗСУ тому, що працюють в рамках посилення бойових можливостей російського окупаційного контингенту.

«Росіяни втратили спокій у Криму. Тому що Крим постійно перебуває в зоні бойової уваги наших ракетників, пілотів бомбардувальної авіації й операторів дронів», — сказав Селезньов.

В свою чергу, військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що Сили оборони України завдають ударів по військових обʼєктах РФ у Криму в рамках початку операції з деокупації півострова.

«Неодноразово лунали заяви з приводу можливого контрнаступу Збройних сил України у 2024 році. Варто наголосити, що зараз ЗСУ активно завдають удару по території тимчасово окупованого Криму. За класифікацією НАТО подібні дії Сил оборони варто розцінювати, як перший етап каскадного характеру планування операції з деокупації тимчасово окупованого Криму», — наголосив він.