Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни

Новини — П'ятниця, 26 квітня 2024, 08:33 —

Колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес звинуватив німецького канцлера Олафа Шольца у слабкому лідерстві щодо війни в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", Воллес сказав в інтерв'ю DPA, його цитує видання Die Zeit.

Воллес повторив свою попередню заяву про Шольца, назвавши його "не тією людиною в невідповідному місці в невідповідний час".

"Він (Шольц. – Ред.) не розуміє стримування, він не розуміє двозначності", – сказав колишній очільник британського Міноборони про німецького канцлера.

Реклама:

Він додав, що Шольц, здається, не розуміє, що допомагає російському лідеру Владіміру Путіну, коли глава німецького уряду виглядає нерішучим, вагається щодо певних рішень або створює враження, що не погоджується зі своїми союзниками. Від комунікації також залежить, чи буде сприйнято те, що Німеччина робить для України, додав Воллес.

Він також закликав доставити Україні німецькі крилаті ракети Taurus. Шольц має вирішити, чи хоче він, щоб Україна виграла війну, сказав ексміністр.

Політик-консерватор, який був міністром оборони своєї країни з 2019 по 2023 роки, заявив, що розуміє побоювання ескалації, але вважає страх канцлера безпідставним.

Шольц також помилявся, коли припустив, що британські та французькі солдати повинні перебувати в Україні для програмування крилатих ракет. "Немає потреби, щоб британські та французькі солдати сиділи в Україні та програмували крилаті ракети", – підкреслив Воллес.

Воллес також застеріг від заморожування війни в Україні. "Проблема із заморожуванням полягає в тому, що ви повинні це гарантувати. Але ми спробували б, і українці сказали б, що Британія, Америка, Німеччина та Франція не виконали цю гарантію" – зазначив він.

Тепер українці можуть вимагати членства в НАТО в обмін на заморожування, сказав Воллес.

Без достатніх гарантій безпеки заморожування конфлікту призведе лише до того, що Росія переозброїться, зміцнить позиції та знову нападе, як це сталося після анексії Криму, попередив він.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц нещодавно підтвердив, що й далі відмовляється постачати крилаті ракети Taurus – навіть попри рішення США поставити далекобійні ракети ATACMS.

Як стало відомо, Україна отримала далекобійні ракети ATACMS і, за даними ЗМІ, вже двічі цього місяця застосовувала їх проти російських цілей.

Читайте також: Обережні Штати Америки. Які проблеми у підтримці України не знімає рішення Конгресу США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: