Оформити субсидію та "забути" - не вийде. Одержувачі допомоги зобов'язані дотримуватись певних правил, щоб не залишитись без виплат на комуналку. Про це йдеться у матеріалі порталу 1plus1.

Одержувачі субсидії мають запам'ятати лише декілька правил, які допоможуть уникнути несподіваних неприємностей у вигляді припинення виплат.

Субсидії. Фото: скрін youtube
Субсидії. Фото: скрін youtube

Правило №1

Необхідно регулярно перевіряти терміни подання заяв та інших документів для отримання допомоги. Прострочення в цьому випадку може призвести до припинення або втрати субсидії.

Правило №2

Обов'язково слідкувати за правильністю оформлення документів – все має відбуватися відповідно до вимог програми. Після заповнення даних слід перевірити заяву на наявність неточностей та переконатися, що зібрані всі інші необхідні документи.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Правило №3

Не можна приховувати важливу інформацію, наприклад, дані про доходи або кількість осіб, які проживають у будинку. Це може призвести до втрати субсидії. Після отримання субсидії рекомендується регулярно контролювати нарахування, щоб переконатися, що все правильно. Не зайве вести облік оплат за комуналку та зберігати всі документи, пов'язані з отриманням субсидії.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Правило №4

Співпрацюйте з органами соціального захисту – своєчасно повідомляйте про зміни, які можуть вплинути на нарахування допомоги. Це може бути поява додаткового доходу, зміни у складі домогосподарства, переїзд інше місце проживання.

Раніше портал Знай повідомляв, якщо не хочете залишитись без субсидії: кому в 30-денний термін потрібно з'явитися до ПФУ.

Також наш портал інформував, є лише два місяці: отримувачів субсидій попередили про важливу процедуру.

Крім того, ми писали, якщо не хочете затримок із виплатами: кому з пенсіонерів потрібно терміново звернутися до ПФУ.