Деяким побутовим споживачам можуть відключити електроенергію і причина не заборгованість за послуги. Хто може залишитися без світла, пояснили фахівці "Львівобленерго".

Енергетики нагадують, що електрична енергія, що використовується на об'єкті побутового споживача, не може застосовуватися для непобутових потреб, зокрема для підприємницької, господарської та незалежної професійної діяльності.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

У такому разі має бути окремий облік електроенергії, адже для непобутових потреб встановлені інші тарифи.

Фахівці систематично проводять моніторинг та у разі виявлення таких порушень споживачам дають місяць на усунення проблем та встановлення додаткового лічильника. Якщо вимога не виконується у встановлений термін, то домогосподарству без відстрочок відключають світло.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Електролічильник, скріншот: YouTube
Електролічильник, скріншот: YouTube

"Важливо: якщо побутовий споживач не усуне виявлене порушення у місячний строк, постачання електричної енергії такому споживачу припинятимуть без жодного відтермінування", - попереджають в обленерго.

Українцям, які використовують електроенергію для непобутових потреб, рекомендують не чекати на візит енергетиків та самостійно подати всі необхідні документи у центр обслуговування клієнтів.

Раніше портал Знай повідомляв, що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто.

Також наш портал інформував, будуть катастрофічні наслідки для гаманця: фахівці обленерго звернулися до споживачів.

Крім того, ми писали, причина ваших захмарних платіжок: енергетики попередили споживачів.