У Великій Британії стався резонансний випадок зловживання надзвичайною лінією 999 року.

56-річна мешканка Гарроу Соня Ніксон за останні три роки здійснила понад 2000 безглуздих дзвінків на цей номер, використовуючи 17 різних мобільних пристроїв. Лише у 2023 році було зафіксовано 1194 її виклики... про це повідомляє Metro.

Екстрені служби, скріншот: Youtube
Екстрені служби, скріншот: Youtube

Під час розмов з операторами Ніксон ставила абсурдні питання про їжу, речі чи просила номер телефону соціальної служби. Коли оператори намагалися заспокоїти жінку та з'ясувати ситуацію, вона ставала агресивною та кидала трубку.

За підрахунками поліції, протягом всього 5 місяців зловживання коштували бюджету 4500 фунтів стерлінгів. Численні помилкові виклики негативно впливали на швидкість реагування служб на реальні надзвичайні ситуації. Минулого року Ніксон навіть увійшла до трійки головних порушників за кількістю повторних дзвінків.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Екстрені служби, скріншот: Youtube
Екстрені служби, скріншот: Youtube

Після чергового затримання жінка образила офіцера через расову приналежність, за що отримала додаткове звинувачення у порушенні громадського порядку. Зрештою її засудили до ув'язнення.

Цей інцидент ясно демонструє, наскільки необґрунтовані та неадекватні дії однієї людини можуть паралізувати роботу екстрених служб. І показує, що такі "жарти" завжди погано закінчуються.

Нагадаємо, геймери лютують: закриття однієї гри змусило їх написати владі - до чого це призведе

Як повідомляв "Знай.uа", поховали 140 дітей віком від 5 до 14 років: люди знайшли лякаюче поховання - це було для ритуалу

Знай.ua писав, блогер затягнув свого батька в ресторан заради найгострішого карі: "горіло" не тільки в роті