Розмови про мирні переговори тривають вже досить давно. Тепер же можна сказати, що першим майданчиком для розв’язання цього питання може стати Швейцарія. Адже, багато країн зацікавлені у швидшому програші РФ та закінченні війни. До того ж, Китай вже поклав оком на деякі російські території та залюбки їх би привласнив, під час перерозподілу кордонів.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ, колишній офіцер Генштабу та військовий експерт Олег Жданов.

«Китай сам зацікавлений в найшвидшому припиненні вогню. Розумієте, Китаю все одно, на яких позиціях закінчиться війна та як буде виглядати кордон. Але Китаю вигідний переподіл кордонів, тому що вони можуть забрати частину Південного Сибіру і східної частини Сибіру, які вони називають історичними китайськими землями. Вони б’ють Путіна його ж зброєю», — розповів він.

Експерт зауважує, що якщо вдасться домовитися з Китаєм про припинення допомоги окупантам, це дуже сильно послабить позицію Російської Федерації. На його думку, майданчиком для цього може стати Швейцарія. Однак, і тут є певні «але».

«Ми виносимо наш суверенітет і територіальну цілісність на загальний розсуд 100 країн, а якщо ці 100 країн проголосують за негайне припинення вогню без відновлення території, а далі про початок переговорного процесу? Ми ставимо себе в цьому плані в безвихідну ситуацію. Тому що, якщо вони за це проголосують, то сказати, що ні, хлопці, ми так не будемо робити не вийде, бо ці 100 країн встануть і скажуть «ну тоді й воюйте самі»», — наголошує експерт.

Однак, в той самий час, завдяки цьому саміту, світ може переконати Китай перейти на сторону України та остаточно знищити режим Путіна, а заразом із цим, пришвидшити завершення війни.