Американські ракети ATACMS великої дальності дадуть змогу Силам оборони України вражати все більше цілей ворога. Зокрема, законними цілями для ударів ЗСУ є різні локації, де росіяни розміщують техніку, тому, можна говорити про військові аеродроми, звідки злітають літаки, аби бити по мирних українських містах. Розвідка Великої Британії підрахувала втрати російської авіації та заявила, що цілком ймовірно, що на сьогоднішній день Росія вже втратила щонайменше 100 бойових літаків, серед яких СУ-34, СУ-35, ТУ-22, МІ-8 та інші. А з новими ракетами ЗСУ можуть вийти на рекорд.

Про це сказав засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

“Дальність ракет якраз визначає цілі, по яких необхідно наносити удари. Але я б додав дуже важливий елемент. Потрібно завдавати ударів по пунктах управління та аеродромах”, — сказав Романенко.

Він наголосив, що зниження потенціалу управлінського розвитку призводить до зниження потенціалу ведення бойових дій.

“Це дуже важливо, оскільки після ударів ЗСУ росіяни перемістили на аеродром Бельбек управлінські структури по своїй авіації. Наші це розвідали і завдали удару знову по цій системі. Тому окупанти вже не знають, куди їм там діватися в цьому Криму. Тому надходження такого роду ракет як ATACMS дасть нам можливість їх тримати ось у такому підриві системи розвідки та управління”, — пояснив експерт.

Він також нагадав — як і раніше, діє заборона бити західною зброєю по військових цілях на території Росії. Однак, ЗСУ можуть знайти вихід.

“Є оптимістичний підхід, пов’язаний із передачею американської допомоги. Його треба розвивати і готуватися до виконання тих завдань, про які я говорив, це удар по літаках та аеродромах РФ”, — резюмував він.