Головне управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) спалило російський багатоцільовий гвинтокрил Ка-32, що знаходився на московському міжнародному аеродромі Остафьєво, який належить міністерству оборони країни-агресора. Про це повідомили джерела спецслужби.

Співрозмовник видання зазначив, що гелікоптер використовували для авіапідтримки російської окупаційної армії, а саме — для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій. Деталей спецоперації поки невідомо.

Російський багатоцільовий гвинтокрил Ка-32 — це не єдина жирна ціль, яку ГУР вдалось знищити за останній тиждень. Нагадаємо, на аеродромі «Кряж» у Самарі Російської Федерації було знищено транспортний гелікоптер Мі-8. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони в Telegram. У ГУР зауважили, що окупанти використовували цей вертоліт у війні проти України, зокрема для перевезення зброї й особового складу.

Мі-8 — це радянський багатоцільовий гелікоптер, був розроблений на початку 1960-х років. Борт є наймасовішим гелікоптером з двома двигунами у світі та одним із наймасовіших вертольотів в історії авіації. Вертоліт можна використовувати для виконання цивільних та військових завдань. В українській розвідці наголосили, що вартість гелікоптера Мі-8 може становити від десяти до 15 мільйонів доларів.

Росія відчуває, що авіація, яка наносить шкоду Україні не може ніде почуватись безпечно, адже українські спецслужби працюють всюди та цілодобово.