Експерти дають невтішні прогнози – низка комунальних послуг в Україні подорожчає. Зокрема, зміняться ціни на електроенергію, гарячу воду та тепло, а незабаром і на газ. Про це йдеться у консенсус-прогнозі за квітень 2024 року на сайті Мінекономіки.

За прогнозами експертів у 2024 році на українців очікує подорожчання електроенергії на 15%, але вже в 2025 році буде новий удар по гаманцях і тариф піднімуть ще на 15%.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Тарифи на постачання теплової енергії та гарячої також можуть змінитися у 2024 році. Згідно з підрахунками, їх можуть підняти на 10%, а потім ще на 15%, але вже 2025 року.

Щодо вартості газу, то в 2024 році для побутових споживачів нічого не зміниться. Однак наступний рік може принести помітні зміни до платіжок - тариф, ймовірно, збільшать на 10%.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що консенсус-прогноз є усередненими значеннями основних прогнозних показників економічного та соціального розвитку України, на основі експертних оцінок від міністерств, державних інститутів, банків та неурядових центрів.

Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube
Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube

До того ж, слід пам'ятати, що в Україні поки що продовжує діяти мораторій, згідно з яким тарифи на газ, тепло та гарячу воду для населення мають залишатися незмінними. За прогнозами НБУ, цей мораторій може бути скасовано у 2025 році.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки ігнорувати не варто: за борги по комуналці блокуватимуть зарплатні картки.

Також наш портал інформував, немає грошей – не аргумент: як карають українців за несвоєчасну оплату комуналки.

Крім того, ми писали, відкладайте на чорний день – він скоро настане: платіжка за світло може зрости на 600 гривень.