Серйозний виклик з'явився перед владою італійського Мілана, де вирішили обмежити роботу громадського харчування у нічний час для забезпечення спокою місцевих мешканців.

За словами заступника міського голови Марка Гранеллі, нові правила покликані досягти балансу між правом на розваги та необхідністю дотримуватись громадського порядку. Про це повідомляє Guardian.

Шоколадне морозиво. Фото Freepik
Шоколадне морозиво. Фото Freepik

З 17 травня до 4 листопада в найбільш жвавих районах Мілана торгівля їжею на виніс буде заборонена після опівночі. Це стосується навіть продажу морозива.

Чиновник пояснив, що обмеження торкнеться таких популярних місць, як Брера, Тичинезе, Дарсена, Арко делла Паче, Лаццаретто, Корсо Комо та Гарібальді. Вуличним торговцям доведеться припиняти роботу ще раніше – о 20:00 щовечора.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Крім того, власникам барів та ресторанів доведеться закривати літні майданчики о 00:30 у будні та о 1:30 у вихідні. Ці заходи мають на меті обмежити "дике нічне життя", яке завдає клопоту місцевим жителям.

Сендвіч-морозиво, кадр з відео
Сендвіч-морозиво, кадр з відео

Ситуація в Мілані типова для багатьох великих міст, де інтереси підприємців, туристів та мешканців нерідко вступають у конфлікт. Один із таких ми спостерігали зовсім недавно на Тенеріфі, де місцеве населення оголосило голодування через те, що влада більше дбає про приїжджих, ніж про них.

Нагадаємо, місцеві жителі популярних островів оголосили голодування через туристів: влада "не бачить" величезної проблеми

Як повідомляв "Знай.uа", МОЗ попереджає українців - бургер, шаурма та фалафель з вулиць можуть вбити

Знай.ua писав, поляки заборонили ще один продукт з України - тепер врятуватися від літньої спеки їм буде важче