Три спокійні гри з дитиною ввечері, перед сном

Рекомендує нейропсихолог

У ці ігри можна грати з дітьми від 2 до 10 років.

«Зірка»

Дитина лягає на підлогу / килим, розкинувши руки і ноги в сторони. Говоримо їй: «Ти перетворюєшся на морську зірку! Зірка повільно погойдується на хвилях, її промінчики (ручки-ніжки) не рухомі (не ворушаться)".

Для малюків - рахуємо від 10 до 100. Для більш старших - засікаємо час.

«Зупинись і послухай»

Для цієї гри вам знадобиться дзвіночок з мелодійним дзвоном і додаток для телефонів з різними звуками.

  • Дитина може вільно пересуватися по кімнаті. Але не бігти, а йти.
  • Як тільки дитина чує звук дзвіночка, вона повинна опуститися на килим, завмерти, закрити очі. І ви включаєте запис будь-якого звуку: шум дощу, дзюрчання струмка або гудіння пилососа.
  • Дитина сидить, слухає а потім по вашій команді відкриває очі і називає джерело звуку.

З дітьми молодшого віку спочатку треба познайомитися зі звуками, послухати їх.

«Камінчик»

Поставте тиху, розслаблювальну музику. Нехай ваш малюк відпочиває в позі дитини: коліна під себе, розслаблені руки витягнуті уздовж тіла до ніг або розташовуються під головою, як кому зручно.

Ви сідаєте поруч, легко торкаєтеся його спини кінчиками пальців, погладжуєте, постукуєте і розповідаєте казку про камінчик

«Жив-був камінець. Він лежав біля річки. Сонечко нагрівало його, а вітерець охолоджував. Іноді прилітали пташки і ходили по ньому. Іноді приповзали змійки і ящірки і лежали на камінці, гріли свої жовті животики. Іноді приходив ведмідь і сидів на камінчику, і дивився як хлюпається риба в воді.

Але камінчику було нудно лежати. Він мріяв стати дівчинкою / хлопчиком. Бігати і стрибати. І ось одного разу пішов грибний дощик. Грибний дощик це не звичайний дощик. Коли він іде, все навколо росте і оживає».

Далі ви злегка лоскочете дитину, малюк рано чи пізно піднімається. «Ось і наш камінчик перетворився в дівчинку (хлопчика) ...» І називаєте ім'я дитини.

.Джерело: Дитячий психолог

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень