Анонс ударів по лікарнях Києва: у СБУ розповіли важливі подробиці

26 квітня 2024, 20:14оновлено 26 квітня, 22:21
498
У столиці вживають усі необхідні заходи для того, щоб зберегти життя пацієнтів та співробітників.
ракета, больница в Киеве
У СБУ прокоментували погрози вдарити по лікарнях у Києві / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, Міноборони РФ

Голова КДБ Білорусі Іван Тертель відкрито анонсував удари по двох лікарнях у Києві, одна з яких - дитяча. У Києві розпочали термінову евакуацію співробітників та пацієнтів. У СБУ вже прокоментували подібні заяви.

У Службі безпеки України кажуть, що ці заяви є інформаційно-психологічною спецоперацією, яка грає на руку РФ. Водночас слід серйозно сприймати будь-які погрози окупантів та дотримуватись правил безпеки.

"І спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій. Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози. Окремо наголошуємо: представникам білоруського режиму, який повністю здав свою країну Росії, варто зрозуміти просту річ - люди, котрі захищають Україну від окупантів, є героями, а не терористами. Бо справжні терористи знаходяться в кремлі. Й вони обовʼязково отримають покарання за всі свої злочини", - йдеться у повідомленні.

відео дня

У СБУ порадили білоруській владі подумати про свою долю на лаві підсудних у Гаазі.

Удари по території України - удари по критичній інфраструктурі

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 25 квітня, Росія вдарила по українських об'єктах на Черкащині та Херсонщині. За даними керівника Черкаської ОВА Ігоря Табурця, внаслідок обстрілу пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, а шестеро людей отримали поранення.

У ніч на 23 квітня російські окупанти атакували Київ та Одеську область за допомогою ударних дронів. За словами начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, завдяки силам та засобам протиповітряної оборони на Київщині всі ворожі цілі були знищені.

22 квітня російські окупанти також атакували Харків. Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти вдарили по телевізійній вежі. На щастя, жертв удалося уникнути, оскільки люди на той момент перебували в укритті.

Що таке крилата ракета?

Крилата ракета (КР) - ракетна зброя одноразового запуску, наземного, повітряного і морського базування, траєкторія польоту якого визначається аеродинамічною підйомною силою крила, тягою двигуна і силою тяжіння.
В даний час є безпілотною зброєю, повідомляє "Вікhttps://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0іпедія".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти