Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на курячі яйця, соняшникову олію, а також вершкове масло.

Ціни на основні продукти харчування є важливою інформацією для багатьох людей. Вершкове та соняшникове масло є базовими продуктами, тому зміна цін на них часто цікавить українців.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Вершкове масло, скріншот: YouTube
Вершкове масло, скріншот: YouTube

Вартість вершкового масла

У березні олія "Селянське" жирністю 72,5% коштувала українцям 71,81 грн. за 200 грам, а ось у квітні ціна знизилася до 71,02 грн. Олія "Яготинське" 73% навпаки стало дорожчим – покупцям доводиться віддавати не 77,57 грн. за 200 грам, як у березні, а вже 80,70 грн.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin
Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin

Вартість олії

Соняшникова олія у супермаркетах трохи подешевшала. Ціна "Олейни" знизилася на гривню – із 56,85 грн. до 55,85 грн. за 850мл. "Щедрий Дар" подешевшав не так помітно - лише на кілька копійок. Ціна знизилася із 59,95 грн. до 59,93 грн. за 850мл.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Вартість курячих яєць

Перед приходом великодніх свят в Україні ціни на курячі яйця встигли рекордно знизитися. У березні за десяток "Квочки" супермаркети брали більше 55 гривень, а вже під кінець квітня яйця курячі марки "Квочка" 10 шт продаються в Novus по 36,99 грн., Auchan по 46,50 грн. Середня ціна на рівні – 41,75 грн.

А ось яйця курячі "Ясенсвіт" 10 шт продаються в Auchan по 46,90 грн., Novus - 42,29 грн., і в Megamarket по 49,80 грн. Середня ціна на рівні 46,33 грн.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Нагадаємо, справжні американські гірки: вартість сардельок та сосисок в Україні суттєво змінилася.

Раніше повідомлялося, що здешевлення поки не буде! В Україні продовжує стрімко дорожчати популярний овоч.

Також, перед "пасочними" днями в Україні змінилися ціни на цукор, сіль та борошно.