Середа, 8 Травня

На фронті загинула військова і журналістка Алла Пушкарчук

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

25 квітня на фронті російсько-української війни загинула військовослужбовиця Збройних сил України та колишня журналістка видання «Український тиждень» Алла Пушкарчук (Рута).

Про це повідомив колишній головний редактор «Українського тижня», а нині військовий Дмитро Крапивенко, пише Громадське.

Він розповів, що Алла була учасницею Революції гідності. Тоді вона, покинувши навчання в університеті Карпенка-Карого, вступила до лав «Правого сектору».

Алла Пушкарчук брала участь у бойових діях ще з 2014 року. Згодом, у 2018-му, вона приєдналася до команди видання «Тиждень». Там жінка, за словами Крапивенка, зростала «від новинаря до повноцінної культурної оглядачки».

«Останній (не крайній, на жаль) раз ми говорили з нею вже в цьому році. Домовилися написати одне одному, “коли будуть якісь хороші новини”. Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути», — розповів Крапивенко.

У коментарі Інституту масової інформації (ІМІ) чоловік розповів, що Алла Пушкарчук була військовослужбовицею 58 окремої мотопіхотної бригади, а саме — у мінометній батареї.

За даними ІМІ, Алла Пушкарчук стала 77-ю медійницею, що загинула внаслідок російської агресії. За весь час повномасштабної війни окупанти вчинили 567 злочинів проти українських журналістів та медіа.