Термінова евакуація почалась в столиці України. За інформацією, яку оприлюднили у КМДА, у зв’язку з повідомленням в соціальних мережах про можливий удар російських сил по двом медичним закладам у Києві, влада міста вирішила терміново евакуювати ці лікарні. Одна з них є дитячою та розташованою на вулиці Богатирській.

«Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. І що, нібито, в цих лікарнях перебувають військові. Це абсолютна брехня і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці. Щоб убезпечити хворих дітей, їхніх батьків і медичний персонал, влада столиці зараз робить усе можливе, аби перевезти пацієнтів та медиків в інші медзаклади столиці».

Крім того, у КМДА наголосили, що звернулися до СБУ та Міністерства охорони здоров’я для отримання допомоги і повідомили про заходи, які вживають для збереження життя та здоров’я пацієнтів і медичного персоналу лікарень.

Зазначимо, за даними Міністерства охорони здоров’я, російські обстріли та бомбардування за час повномасштабної агресії пошкодили або зруйнували 1 740 медичних закладів. З них 1 537 пошкоджені, а 203 — зруйновані повністю. Йдеться в тому числі про амбулаторії, поліклініки та пологові будинки.

Місцева влада також неодноразово повідомляла про удари Росії по медичних закладах. Кремль продовжує заперечувати цілеспрямовані удари по цивільних об’єктах в Україні.